Pe langă schimbările aduse contractului de muncă şi timpului de lucru, in noul Cod al Muncii sunt cateva prevederi legate de concediul de odihnă. Cea mai importantă dintre ele prevede numărul de zile de concediu neintrerupt pe care patronul este obligat să vi le dea. Pană acum, din cele peste 20 de zile de concediu de care beneficiază angajaţii intr-un an, patronul era obligat să dea 15 dintre ele neintrerupt, cu argumentul că angajaţii au nevoie de minim două săptămani de repaos pentru a se reface după un an de muncă. De la intrarea in vigoare a nouli Cod al Muncii, această perioadă s-a redus la 10 zile. Asta nu inseamnă că nu poţi să-ţi iei 15 zile de concediu, insă patronul poate refuza să-ţi ofere mai mult de 10 zile pentru că are legea de partea lui. El este obligat să acorde toate zilele de concediu pe parcursul unui an.
Noul Cod al Muncii iţi face concediul bucăţele
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...