Au ramas trei luni pana la alegerile locale si politicienii trag sforile pentru a prinde un mandat pe patru ani de primar sau presedinte al consiliului judetean. In 2012, aproape ca era greu de crezut ca politicienii isi mai pot surprinde electoratul cu ceva atunci cand vine vorba de oferirea traditionalelor „atentii” electorale. Bani, bere, mititei, galeti, tricouri, pana si stergerea datoriilor de la carciumi, toate acestea au fost incercate de liderii din teritoriu, disperati de a mai obtine ceva voturi in plus. Iata insa ca a aparut o noua metoda de „mituire” a populatiei de la sate, si nu numai. „Pitipoanca electorala” este adusa la petreceri drept oferta electorala. Oferirea de bani, bunuri ori alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze ori sa nu voteze un anumit candidat sau o lista de candidati se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani, prevede proiectul Ministerului Administratiei si Internelor pentru acest an, pedeapsa in prezent fiind de maximum cinci ani. Bine, cu banul am inteles-o… Dar cum ramane cu pitipoanca? Nu degeaba un partid salajean care se lauda ca are cei mai multi membri a racolat gagici de prin cluburile zalauane si le-a pus sa semneze adeziuni, asta dupa ce le-a oferit bautura gratuita. Principiul a fost shotul de tequilla si adeziunea semnata. Se tot vorbeste de schimbarea clasei politice, dar daca si acest gen de persoane ajung in functii publice si ne vor conduce destinele, nu am alta sansa decat sa emigrez.
Noua moda: pitipoanca electorala
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...