Alesii nostri, vor incerca, din acest an, marea cu degetul. Cu sau fara colac de salvare. Se vor avanta in „apele” Parlamentului European, fie ca stiu sau nu sa inoate. Avand in spate votul electoratului roman, care isi va desemna reprezentantii pentru Bruxelles.
Romanii cu siguranta nu au cum sa stie despre acesti oameni cat sunt de pregatiti pentru o astfel de… meserie. Si nici ei insisi, probabil, nu au habar cum vor face fata acestei provocari. Evident, pentru toti este o tentatie care ridica unele semne de intrebare. In primul rand, romanul este foarte incredintat ca cel care vrea sa acceada in PE are in vizor mai ales remuneratia, care i-ar putea tine de cald pana cand se va elibera de… frustrarile generate de deosebirile dintre PE si parlamentul national.
Un alt semn de intrebare ar putea sa se nasca din trecutul candidatului. Cat de mult s-a intalnit el cu cetatenii? Se vede el ajuns acolo, fara a fi simtit pulsul circumscriptiilor, chiar fara sa fi parcurs un traseu politic ascendent? Cu certitudine, nu va pretinde nimeni sa aiba stofa de diplomat, dar nici n-ar fi de dorit ca, abia iesit din gaoace omul nostru sa-si faca cuib in PE. Pentru romani, moda practicata de politicienii europeni de a-si termina cariera la Bruxelles e desueta. Ai nostri vor sa-si faca debutul acolo si, mai mult, sa-nchege o armata de relatii.
Asa stand lucrurile, nu ne-am putea imagina decat ca, intre noi si ei, nu va exista niciodata o legatura reala, ci doar o lozinca electorala: ca ei ne reprezinta. In timp ce, in realitate, se vor situa foarte departe de noi. Si vor invoca faptul ca activitatea lor, in PE, a vizat adecvarea unor masuri si legislatii la nivelul intregii Europe. In tara, puterea si responsabilitatea o au altii. Si asa, romanii se vor trezi, din nou, dezamagiti ca europenii n-au reusit sa ne daruiasca din plusul lor de prosperitate.
Noi si europarlamentarii
Articole
Toți elevii vor avea acces la programele Cercetașilor României – Protocol cu Ministerul Educației
Ministerul Educaţiei a semnat un protocol de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR), a anunțat ministrul Ligia Deca. Această inițiativă își propune să ofere elevilor acces mai facil la activități și programe oferite de Organizație, menite să completeze educația formală și să promoveze un stil de viață activ, sănătos și responsabil față de mediu. „Am semnat protocolul de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR). Sprijinim, astfel creşterea participării tinerilor în programele oferite de ONCR, complementare…
Mai mult...Scrisoare de mulțumire pentru toate educatoarele
Pregătirea unei serbări de Crăciun cu preșcolari – un efort nevăzut, dar de neprețuit În tradiția nescrisă a învățământului preșcolar, apropierea sărbătorilor de iarnă este marcată prin minunata Serbare de Crăciun susținută de cei mici.În spatele unei serbări de Crăciun reușite, în care cei mici strălucesc pe scenă, cu costume impecabile, poezii învățate și colinde cântate cu emoție, se află o muncă susținută și dedicată a educatoarelor. Deși acest efort este de multe ori invizibil, rezultatele sunt…
Mai mult...