Ne-am obisnuit in ultimii ani cu faptul ca traim intr-o tara unde nimeni nu vrea sa-si asume raspunderea pentru nimic. Acest lucru se vede peste tot, in politica, economie si in viata de zi cu zi. Vreau doar sa dau cateva exemple. Zapada care a dat peste cap Romania in ultima vreme le-a prins din nou nepregatite pe autoritati. Desi situatia a fost una de cod rosu, nimeni nu si-a asumat nicio vina. Nu stiu cum se face ca de ani de zile autoritatile locale, judetene sau centrale nu iau masuri pentru a evita riscurile unor asemenea evenimente. Asta desi se platesc miliarde de lei pentru firmele de deszapezire. Dar cand avem nevoie de ele vedem ca toate sunt nepregatite. Nu au utilaje, oameni, dau din colt in colt dand vina pe Cel de Sus si asteapta soarele sa topeasca zapada. Firmele care nu si-au facut datoria ar trebui sa plateasca, dar acest lucru nu se intampla in Romania si nu mare ne-ar fi mirarea ca tot aceste firme sa fie cele care ne vor deszapezi sau inzapezi si in anii ce vor veni.
Un alt lucru pentru care autoritatile nu-si vor asuma raspunderea vor fi inundatiile ce vor veni in curand. Probabil mai marii zilei si mai marii firmelor vor zice „Ce sa facem daca a nins atat de mult?!” Cei din fruntea tarii vor uita mai mult ca sigur ca au promis acum vreo cativa ani, cand au fost inundatii, ca vor construi diguri sau baraje pentru scaderea riscurilor de ape dezlantuite. Credeti ca au facut asa ceva? Nici poveste. Nu au avut timp, au avut alte probleme mai „importante”. Este dramatic, dar se intampla tot mai des in fascinanta Romanie, in care parca ne-am impartit in doua tabere: indolenti cu functii, adevarati calai si victime. Soferi care isi rup masinile pe drumurile unde gropile sunt mai multe decat leii cu care au fost construite sau pacienti care mor cu zile in spitale in care nu exista medicamente, aparatura si personal suficient.
Nimeni n-are nicio vina
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...