In zilele acestea de inceput de toamna mi-am adus aminte de fabula lui La Fontaine „Greierele si furnica” si am dedus ca nu-i mare diferenta intre cele petrecute in fabula si cele petrecute la noi. In loc sa ne ocupam de culturile de grau si de porumb care ne asigura de bine de rau papica cea de toate zilele, o vara intreaga s-a cantat si cultivat razboiul politic romano-roman. Si acum o sa punem pe masa ceea ce am cultivat. Adica politica, dar fara paine. Asta deoarece pe langa faptul ca au ramas zeci de mii de hectare necultivate, a venit si seceta cumplita a acestei veri si ne-a scazut din hambare mai bine de jumatate din productia de cereale si legume. Si asta a dus la scumpiri. Iar bani, de unde? De unde sa-si mai majoreze romanii veniturile pentru a face fata acestui val de scumpiri, in conditiile in care inflatia si devalorizarea leului nostru au facut sa le bata vantul prin buzunare? In acest timp, guvernantii nostri in loc sa treaca la stabilirea concreta a unor masuri de crestere economica, ei continua sa faca ceea ce i-au acuzat pe cei dinainte ca au facut rau. Adica continua sa imprumute statul cu sume mari de bani, la dobanzi inrobitoare, pentru a plati pensiile si salariile. Numai in prima jumatare a anului 2012 statul roman s-a imprumutat cu circa 48 de miliarde de lei, respectiv cu 10,8 miliarde de euro, pentru a acoperi deficitul bugetar si a plati unele datorii mai vechi ajunse la scadenta. Pentru aceste sume imprumutate,potrivit Ziarului Financiar, dobanda care va trebui platita se ridica la 1,4 miliade de euro. Iarna se apropie cu pasi repezi. Brrr! Rau este faptul ca si furnica europeana este acum in criza. Si nu stiu, zau, cat mai este dispusa sa ne imprumute cu bani pentru a ne putea cumpara noi grauntele necesare traiului. Colac peste pupaza, se anunta o criza mondiala a graului. Chiar daca vom avea bani, n-o sa avem de unde lua graul pentru paine. Si atunci ce ne vom face, domnilor guvernanti? Mai grav este faptul ca suferinta va fi indurata tot de popor, iar el, „greierele politic”, o va duce tot bine.
Nici furnica nu mai are graunte
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...