Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, sfideaza bolnavii de tiroida din Salaj. Dupa ce presa si parlamentarii salajeni au atras atentia ministrului si altor reprezentanti din Minister ca peste 3.000 de bolnavi din Salaj apeleaza la rude si cunostinte din strainatate sa-si procure pastilele – Euthyrox-ul, despre lipsa caruia din farmacii va relatam de nenumarate ori in paginile Graiul Salajului, in lunile anterioare – pe care trebuie sa le inghita zilnic, nu ca asa vor ei, ci pentru ca altfel vor muri, ministrul s-a „deranjat”, dupa aproape patru luni de zile, sa raspunda unei interpelari depuse la Senat de parlamentarul Pop Gheorghe. Culmea, Ritli spune ca medicamentul exista in farmacii la discretie, ca firma producatoare a trimis in Romania aceeasi cantitate la fel ca in perioada in care in farmaciile din Salaj exista Euthyrox si ca, de fapt, tot bolnavii sunt de vina ca nu se gaseste medicamentul pe piata pentru ca si-au facut stocuri acasa. Interesant ce spune ministrul Sanatatii, dar in Salaj au intrat lunar, conform datelor oficiale puse la dispozitie de farmacii, cate trei-patru cutii de Euthyrox. Nici pe retete gratuite sau compensate nu a fost eliberat acest medicament, dupa cum spun si reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, iar pacientii recurg in continuare la diferite metode de a intra in posesia medicamentului vital. Cine minte si cine spune adevarul? Pe cine sa credem? Pe noi, cei care constatam zilnic la farmacie ca nu primim medicamentul nici pe bani pentru ca nu exista, sau pe ministrul care ne vorbeste din raportarile institutiilor din subordine?
Ne mint cu actele pe masa…
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...