Depuneri de coroane si jerbe si la bustul lui Corneliu Coposu

rn

Prefectul judetului Salaj, Florin Florian, a depus câte o jerba de flori la monumentul dedicat eroilor si delegatilor locali la intâlnirea la Alba Iulia, din 1918, inaugurat duminica, 11 noiembrie 2018, la Bobota si la bustul lui Corneliu Coposu.

rn

Monumentul a fost realizat de catre administratia locala, sub forma unei placi comemorative pe care sunt trecute numele localnicilor cazuti in primul si al doilea razboi mondial, alaturi de numele delegatilor din Bobota la Marea Adunare Nationala de la Alba Iulia, fiind amplasat in curtea Complexului Cultural sincai-Coposu din Bobota, acesta fiind reamenajat in anul Centenarului.

rn

„Noi, generatia de dupa Corneliu Coposu, in constiinta noastra, in sufletul nostru, trebuie sa reflectam cu atentie la vorbele sale „Cine uita trecutul, merita sa-l repete”. E important sa nu ne uitam trecutul, e important sa invatam din el, ce e bun sa asimilam si sa nu repetam ce e rau”, a declarat prefectul judetului Salaj, Florin Florian, la Bobota, cu ocazia festivitatilor.

rn

Prefectul Florin Florian a mentionat si câteva repere biografice ale lui Corneliu Coposu, amintind de prietenia sa cu Iuliu Maniu, cei 17 ani de inchisoare din perioada comunista si activitatea de dupa 1989.
Acesta a reamintit faptul ca la data de 11 noiembrie 1995 Corneliu Coposu trecea in nefiinta, in vreme ce 11 noiembrie 1918 a fost si data când primul razboi mondial a luat sfârsit.

rn

Prefectul Florin Florian a depus, alaturi de directorul de Cancelarie, Dan Chis, câte o jerba de flori la monumentul inaugurat si la bustul lui Corneliu Coposu.

rn

Cei prezenti la eveniment au vizitat mai apoi Complexul Cultural sincai-Coposu, prefectul judetului Salajului scriind câteva rânduri in cartea de onoare a muzeului.