Patru din cei 15 consilieri au venit la Ministerul Economiei odata cu deputatul Bode si il sfatuiesc pe ministru in probleme legate de fonduri europene, relatia cu FMI sau mediul de afaceri.

Cabinetul ministrului Economiei, deputatul Lucian Bode, are in componenta 15 angajati: directorul de cabinet si 14 consilieri personali, informeaza Ministerul Economiei. Cei mai multi consilieri au fost preluati de la fostul ministru Ion Ariton. Printre consilierii noi se afla si fosti directori generali la companii de stat. Din echipa ministrului Bode fac parte doar doi salajeni: Adrian Margin – directorul de cabinet si Felix Ardelean – consilier pe probleme de fonduri europene. ^Alaturi de domnul Margin, in cabinetul ministrului, mai sunt patru consilieri care au venit odata cu ministrul: Silviu Manastire, Ionut Marcu, Felix Ardelean si Paul Gheorghiu. Restul consilierilor i-am gasit acolo, fiecare raspunzand de un domeniu de activitate. Evaluarea lor este continua, unii au mai plecat pe parcurs, iar altii vor pleca daca nu se vor acomoda cu noile cerinte. Am nevoie de un bun specialist pe zona gazelor naturale, unul pentru mediul de afaceri, iar altul pe zona juridica^, a declarat in exclusivitate pentru Graiul Salajului ministrul Economiei, Lucian Bode. Adrian Margin, directorul de cabinet, a fost directorul general al Electrica Serv Transilvania Nord, iar Silviu Manastire, consilierul personal de imagine, este fostul manager general al agentiei de stiri Newsin. Paul Gheorghiu se ocupa de comitetele interministeriale si a fost consultant la Pricewaterhouse Coopers. Ionut Marcu, fostul director general la Envisum Systems, Bucuresti, gestioneaza relatia ministerului cu FMI si mediul de afaceri.

Prioritatea lui Bode – eficientizarea companiilor de stat

La o luna dupa ce a preluat portofoliul Ministerului Economiei, Lucian Bode crede ca obiectivul de eficientizare a companiilor de stat, stabilit la inceputul mandatului, poate fi atins. ^Pot spune ca sunt anumite obiective pe care le-am stabilit la inceputul mandatului si care pot fi atinse. Eficientizarea companiilor de stat este unul dintre ele, fiindca aceste companii nu mai pot fi o piatra de moara la gatul economiei Romaniei. Trebuie sa produca, nu sa consume bani de la buget^, a subliniat ministrul. De asemenea, componenta absorbtiei fondurilor europene este un alt obiectiv al salajeanului. ^Felix Ardelean are aceasta responsabilitate de coordonarea a absorbtiei fondurilor europene. Trebuie sa gestioneze tot ce inseamna absorbtie de fonduri europene la Ministerul Economiei^, a adaugat Bode.

Nu s-a ^decuplat^ de la PDL Salaj
In plan politic, Lucian Bode anunta ca nu s-a ^decuplat^ de la organizatia PDL Salaj odata cu numirea in functia de ministrul, al Economiei. ^Sambata, la sedinta Consiliului de Coordonare Judetean, mesajul meu a fost foarte clar: obiectivele noastre nu se schimba, dimpotriva, vom creste tintele stabilite la alegerile interne din noiembrie 2010, dupa ce organizatia a dat un ministru in Guvernul Romaniei^, a precizat presedintele PDL Salaj. In alta ordine de idei, PDL a facut bine ca i-a inlocuit pe toti ministrii din guvernul Boc, cred 64 la suta dintre respondentii unui sondaj realizat de IRES. La capitolul incredere, si premierul Ungureanu si noii ministri stau destul de bine, desi cei mai multi dintre ei nu sunt foarte cunoscuti. Astfel, premierul Mihai Ungureanu este cotat cu 32 la suta incredere, iar vicepremierul Marko Bela cu 10 la suta. Ministrul Economiei, Lucian Bode, are o incredere de 15 la suta, iar 22 la suta din respondenti nu-l cunosc.