Meseşenii de Jos şi Huseni sunt variantele puse la dispoziţia Armatei pentru mutarea poligonului Aghireş.
Reprezentanţi ai Ministerului Apărării l-au contactat ieri dimineaţă pe primarul Radu Căpilnaşiu şi i-au solicitat o intalnire cu ministrul Gabriel Oprea pentru a revedea cele două locaţii propuse Armatei ca să cedeze poligonul Aghireş. „Am fost sunat de către oficiali ai Armatei pentru a stabili o intalnire cu domnul Oprea ca să revedem cele două locaţii propuse de Prefectura Sălaj pentru a muta poligonul Aghireş”, a declarat Căpilnaşiu. Potrivit acestuia, cele două variante refuzate iniţial de către Armată pe motiv că nu corespund parametrilor tehnici sunt Meseşenii de Jos şi Huseni, „dar pot apărea şi alte variante”. De asemenea, primarul Zalăului a specificat că „toţi cei care au documente pentru a intra in posesia unei porţiuni a poligonului vor fi repuşi in drepturi”.
Pe langă faptul că se află foarte aproape de casele oamenilor de pe strada Crasnei, poligonul Aghireş impiedică demararea a două proiecte extrem de importante pentru Municipiul Zalău. Primul proiect este legat de construirea celui de al doilea tronson al şoselei ocolitoare a oraşului, in condiţiile in care primul tronson este finalizat, iar al doilea proiect prevede construirea unui baraj de retenţie in amonte pe Valea Zalăului care să prevină inundaţiile.
Ministrul Apărării vine la Zalău să clarifice problema poligonului
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...