Școala Postliceală FEG din Zalău a fost desființată începând cu acest an școlar. Ordinul Ministrului Educației trebuie adus la cunoștința unității de învățământ în termen de 30 de zile de la publicarea lui în Monitorul Oficial, publicare realizată la data de 14 octombrie 2024, Partea I, nr. 1026.

Ordinul nr. 6325/2024 privind desființarea unității de învățământ preuniversitar particular Școala Postliceală FEG din municipiul Zalău, județul Sălaj trebuie comunicat de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, așa cum se subliniază la Art. 2 pct. 1 din document.

Informația este importantă pentru toți cursanții care sunt înmatriculați la zi, la specializarea asistent generalist.

Potrivit documentului MEN, ”Începând cu anul şcolar 2024-2025 se desfiinţează unitatea de învăţământ preuniversitar particular Şcoala Postliceală FEG, cu sediul în municipiul Zalău, str. Dumbrava nr. 48, judeţul Sălaj, pentru nivelul de învăţământ <postliceal> (nivel 3 avansat, conform Hotărârii Guvernului nr. 866/2008, respectiv nivel 5, conform Hotărârii Guvernului nr. 918/2013 privind aprobarea Cadrului naţional al calificărilor, cu modificările şi completările ulterioare), domeniul <sănătate şi asistenţă pedagogică>, calificarea profesională <asistent generalist>, limba de predare <română>, forma de învăţământ <cu frecvenţă (zi)>”.

Unitatea de învăţământ are dreptul de a contesta decizia ministrului Educaţiei privind desfiinţarea în termen de 30 de zile de la comunicarea dispoziţiilor prezentului ordin, conform reglementărilor legale în vigoare.

Conform informațiilor publicate pe site-ul Școlii Postliceale FEG Zalău, aceasta a fost acreditată de Ministerul Educatiei în octombrie 2016 și are mai multe specializări: asistent medical generalist, ssistent medical de farmacie, asistent medical de balneofiziokinetoterapie, asistent medical de radiologie, asistent medical de laborator, asistent medical de igienă, asistent medical de nutriţie şi dietetică, asistent pentru ocrotirea persoanelor vârstnice, ergoterapeut, pedagog de recuperare.