Micii fermieri pot primi 15.000 de euro pentru a-si dezvolta ferma

Vesti mari pentru fermierii mici. Daca ai o ferma mica vei putea cere 15.000 de euro ca sa-ti dezvolti afacerea.
Una dintre cele mai atractive solutii de finantare puse la dispozitia fermierilor prin intermediul Programului de National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 este submasura 6.2 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici. Concret, micile ferme vor putea primi in anul 2017 o finantare de 15.000 de euro fara contributiei proprie si cu 75 la suta din bani in avans pentru a-si dezvolta afacerea. Sesiunea de inscriere pentru anul 2017 n-a fost anuntata inca, insa acest lucru se va petrece curand.
Venim in sprijinul potentialilor beneficiari ai submasurii 6.2 publicand conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cei interesati. Fermierii trebuie sa poata dovedi dreptul de proprietate sau de folosinta asupra unei exploatatii agricole din categoria fermelor mici; sa fie inregistrati ca persoane fizice autorizate (PFA), titulari ai unei intreprinderi individuale sau membri ai unor intreprinderi familiale; sa aiba invatamant minim de opt clase; sa aiba varsta de 18 ani impliniti la data depunerii cererii. “n cadrul unei familii, doar unul dintre membri poate primi acest sprijin nerambursabil, indiferent de forma de organizare a familiei.
Ferma mica este acea exploatatie agricola care are o dimensiune economica cuprinsa intre 8.000 si 11.999 de euro. Exploatatia agricola trebuie sa fie inregistrata de fermier pe nume propriu ca persoana fizica cu cel putin 24 de luni inaintea depunerii cererii de finantare.
Principalele documente necesare pentru depunerea proiectului sunt: planul de afaceri pentru dezvoltarea explotatiei; cererea de finantare; documentele justificative pentru dimensiunea exploatatiei agricole; copia actului de identitate pentru titularul proiectului; copia diplomei de absolvire pentru ultima forma de invatamant urmata; documentele pentru justificarea dreptului de proprietate sau folosinta; documente pentru numarul de animale detinut.
Mentionam ca beneficiarii nu pot depune proiecte pentru celelalte masuri de finantare a agriculturii prin PNDR 2014 – 2020 decat dupa incasarea ajutorului financiar nerambursabil din cea de-a doua transa.