Cresterile salariale au ucis investitiile

cresterile-salariale-au-ucis-investitiile07_54247

 

Cresterile salariale, cresterea pensiilor si renuntarea la anumite taxe de la inceputul acestui an au fost posibile doar datorita sacrificarii unor obiective vitale pentru Romania. Parlamentul renunta la autostrazi si spitale si alte astfel de planuri pentru a compensa taierile de taxe si majorari de venituri ale populatiei. 

Mai multe finantari ale aunumitor tronsoane de autostrada din tara sau sosele de centura au fost respinse din diferite motive.
Pentru judetul Salaj au fost doua lovituri puternice, sub centura, prin respingerea finantarii autostrazii Transilvania si a centurii ocolitoare a Zalaului.
Dar sunt mai multe astfel de cazuri. De pilda, in realizarea bugetului pe 2017 s-a propus alocarea sumei de 3 miliarde de lei pentru inceperea autostrazii Brasov – Bacau, dar a fost respins amendamentul in Comisia de transporturi si infrastructura, deoarece „sursa de finantare precizata de initiatori nu este sustenabila.
De asemenea, s-a taiat foarte mult si din investitiile in spitale. Astfel ca toate spitalele CFR au ramas fara lucrari de modernizare anul acesta. Ba chiar si institutul Cantacuzino, care avea nevoie 40 de milioane de lei pentru a se pune pe picioare, nu va primi bani, asa cum au propus unii deputati. Totodata, mai multe spitale regionale din tara nu vor primi bani sau nu vor fi construite deloc pentru ca nu sunt bani. Asa ca fiecare se va descurca cum va putea.
Culmea tupeului este ca desi multe proiecte au fost respinse (aici se cuvine precizarea ca parlamentarii salajeni au depus 31 de proiecte, din care doar doua au fost aprobate), premierul Sorin Grindeanu a declarat in Parlament ca la constructia bugetara s-a tinut cont de investitii sporite si de cheltuielile prevazute cu majorarile salariale. Care investitii, domnule prim-ministru?