Chiar si in perioada de criza, romanul nu renunta la planurile de renovare a locuintei sale. Mai ales ca derularea unor astfel de lucrari in sezonul estival a devenit o moda. Cei cu dare de mana isi pot permite angajarea unei firme de constructii, care sa elibereze si facturi pentru munca depusa. In situatiile de acest gen, riscurile la care se expune proprietarul imobilului sunt mult mai mici, in principal pentru ca primeste garantie pentru lucrarile executate. Mai exact, in cazul in care cade faianta ori iti crapa peretele recent tencuit, poti solicita constructorului refacerea lucrarii, iar daca refuza, in baza facturii ori a contractului dintre parti, il poti reclama la Comisa-riatul Judetean pentru Protectia Consumatorului.
Categoric, cei care opteaza pentru executia in regie proprie, apeland la un mester, vor face economii. Nu de alta, dar din costuri dispare TVA-ul, CAS-ul si diverse cheltuieli indirecte pe care le are o firma de profil. In acest caz, sa nu va surprinda, insa, daca va veti confrunta cu unele probleme, in lipsa unui contract care sa stipuleze obligatii pentru mester in cazul in care face gresit anumite lucrari. Daca mesterul este harnic si serios, va veti numara printre putinii norocosi.
Pentru placarea unui metru patrat cu gresie ori faianta, mesterul cere intre 18 lei si 20 de lei/metru patrat, in timp ce tariful pentru zugravit (inclusiv mici reparatii) se situeaza intre 2,5 lei si 3 lei/metru patrat. In cazul firmelor, tarifele sunt cu circa 30 la suta mai mari.
Mester versus firma
Articole
O viață nouă, o lume nouă…
”Ieri am fost inteligent, așa că am vrut să schimb lumea. Astăzi sunt înțelept, așa că mă schimb pe mine însumi.” (Rumi) Dragi cititori, pace și bine! – este urarea care și-o adresau și continuă să și-o adreseze călugării din ordinul franciscan, în simplitatea lor radicală. Pacea este ”capodopera rațiunii”, așa cum spunea J. Muller. Pacea este o dispoziție lăuntrică, o înclinație către bunăvoință, dreptate și caritate… și totuși, e atâta lipsă de pace în lume! Oare…
Mai mult...Sfânta Cecilia, caracter de oțel și simbol al muzicii
Dragi cititori, avem nevoie să reactualizăm în fiecare zi, în conștiința noastră, viețile sfinților. Să nu uităm ca sfinții sunt superiori geniilor, fiindcă ideea de sfințenie este legată de ideea de minune. Să nu uităm că suntem chemați și noi, în fiecare zi, la eroism, pentru că doar eroismul trăit sub dominanta Evangheliei mai poate salva această lume. Astăzi, să ne amintim de viața Sfintei Mucenițe Cecilia, cea care este sărbătorită în întreaga creștinătate de rit bizantin…
Mai mult...