Studiul de fezabilitate pentru proiectul sistemului de management integrat al deşeurilor in Sălaj a fost finalizat, in sfarşit, după trei ani, şi aprobat ieri de consilierii judeţeni.
Consilierii judeţeni au aprobat in cadrul şedinţei de ieri studiul de fezabilitate pentru proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor in judeţul Sălaj”. Preşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Marc a precizat că aprobarea studiului de fezabilitate, finali-zează după o perioadă de trei ani demersul acestui proiect pentru a putea fi inaintat Uniunii Europene pentru aprobare şi pentru obţinerea finanţării. Obiectivul principal al proiectului, a cărui valoare este de peste 34.000.000 de euro,este să sprijine dezvoltarea unui sistem de management integrat al deşeurilor solide in Sălaj, finanţat din Fondurile Europene de Dezvoltare Regională. Prin acest proiect se are in vedere construirea Centrului de management integrat al deşeurilor in localitatea Dobrin, pe o suprafaţă de aproape 200.000 de metri pătraţi, care va cuprinde un depozit ecologic cu două celule, o staţie de sortare, una de tratare mecanico-biologică şi o staţie de epurare. Se vor construi şi dota trei staţii de transfer, la Crasna pe o suprafaţă de 6966 metri pătraţi, la Sinmihaiu Almaşului pe 6024 de metri pătraţi şi in localitatea Surduc pe o suprafaţă de 5990 metri pătraţi. Către Centrul de management integrat se vor construi drumuri de acces spre Dobrin pe o lungime de 2100 de metri, iar către staţiile de transfer, 1200 de metri spre Crasna, 1780 de metri spre Sinmihaiu Almaşului, iar spre Surduc, drumul de acces construit va avea o lungime de 1100 de metri. De asemenea, in proiect este prevăzută inchiderea depozitelor neconforme din mediul urban din Zalău, respectiv cel din localitatea Crişeni, Cehu Silvaniei, Jibou şi Şimleu Silvaniei.
Potrivit proiectul de hotărare aprobat de consilierii judeţeni in şedinţa de ieri, terenurile aferente investiţiilor au fost date in administrarea Consiliului Judeţean Sălaj prin hotărarile Consiliilor locale Crasna, Dobrin, Sinmihaiu Almaşului şi Surduc, pe raza cărora va fi realizat proiectul.
Fiind vorba de un proiect major, şi cu o anumită sensibilitate, a menţionat Tiberiu Marc, după selectarea zonelor de deşeuri pe baza unor studii şi vizionări a terenurilor, s-au realizat dezbateri publice cu cetăţenii din localităţile respective pentru explicarea necesităţii acestui proiect.
Marea groapă de gunoi de la Dobrin a primit aprobarea Consiliului Judeţean
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...