PDL a cerut liderilor formaţiunilor locale să organizeze cat mai multe evenimente cu public in teritoriu, pentru a caştiga simpatizanţi in partid.
După Congresul PDL, şefilor de organizaţii judeţene li s-a pus in vedere că au zece zile pentru a face calendarul acţiunilor culturale, religioase şi politice din teritoriu, pană la sfarşitul anului, la care să fie invitaţi, in frunte cu Emil Boc, miniştrii, secretarii de stat şi alţi demnitari ai partidului. Calendarul şi execuţia vor fi strict monitorizate de conducerea PDL, a precizat Gheorghe Flutur. „Este o procedură pe care noi am introdus-o acum, eu vă spun că am lucrat cu această procedură la PNL cand eram vicepreşedinte pe probleme organizatorice şi a dat efecte pentru că partidul era foarte puternic mobilizat la diverse acţiuni şi in special cand eşti la guvernare, pe explicarea actului de guvernare. Este aprobat in BPN şi acest lucru se derulează in momentul de faţă şi asta va face ca PDL să crească in sondaje. In fiecare luni dimineaţa vedem ce acţiuni au fost”, a declarat Gheorghe Flutur, citat de Realitatea TV. In strategia gandită de PDL intră, de asemenea, evenimentele religioase şi hramurile. Mai mult la PDL s-a cerut un „calendar al evenimentelor religioase” planificate pentru acest an, cerandu-se liderilor din partid să fie văzuţi la biserică la astfel de manifestări. In plus, Guvernul a decis să aloce 325.000 de lei din fondul de rezervă pentru construirea de case mortuare şi capele. In total, 31,5 milioane de lei au fost alocaţi, cu un an inainte de alegeri, pentru modernizarea de cămine culturale ori extinderea unor parcuri şi terenuri de sport deja infiinţate.
Grădiniţe şi creşe pentru copii şi primari
De asemenea, ministrul Turismului, Elena Udrea, a dat sarcină primarilor, pedelişti in special, să se mobilizeze şi să pună la dispoziţia Ministerului Dezvoltării terenuri pentru construcţia a 400 de creşe. In judeţul Sălaj se vor construi 16 creşe sau grădiniţe, din care şase cu o grupă, cinci cu două grupe şi tot cinci cu trei grupe. La Valcău de Jos, Cehu Silvaniei, Lozna, Hereclean, Varşolţ şi Letca vor fi creşe sau grădiniţe cu o grupă, iar la Treznea, Ip, Sărmăşag, Boghiş şi Zalău cu două grupe. Construcţiile cele mai mari se vor realiza la Şimleu Silvaniei, Chieşd, Horoatu Crasnei şi Crasna, unde este nevoie de grădiniţe sau creşe cu trei grupe.
Acţiuni de propagandă
Mai mult, printr-o altă adresă, semnată de Emil Boc, preşedinţii organizaţiilor judeţene primesc sarcina să facă şi o evaluare a acţiunilor la care participă membrii PDL şi să transmită un raport la cancelaria partidului. Directivele nu se opresc aici. Liderii de filiale trebuie să organizeze săptămanal acţiuni la care să participe parlamentarii PDL, dar şi şefii deconcentratelor numiţi in funcţie de democrat-liberali. De exemplu, azi, de la ora 13.00, va avea loc in sala Porolissum a Consiliului Judeţean Sălaj o intalnire intre Secretarul de Stat in Ministerul Agriculturii, Tanczos Barna, şi primarii din Sălaj, pe tema proiectelor europene finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Asta după ce joi, Mihai Capră, Secretar de Stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului, a prezentat la Zalău problemele de actualitate din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor: disponibilizarea a 15 la sută din personalul ministerului şi reorganizarea administrativ-teritorială. Aceste două intalniri au fost precedate de vizita şefului Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Ioan Pantelimon, care a anunţat reabilitarea drumului naţional 1H, şi cea a directorului Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală, Mihai Seucea, care a făcut un scurt bilanţ al fondurilor europene destinate dezvoltării satelor sălăjene.