Nouă candidaţi au reuşit să promoveze bacalaureatul după contestaţii.
Vineri dimineaţa, in centrele de evaluare s-au afişat notele finale după rezolvarea contestaţiilor. Lucrările au fost recorectate de către comisia regională de rezolvare a contestaţiilor din Bihor. Ioan Abrudan, inspector şcolar general, ne-a declarat că in urma recorectării celor 659 de lucrări contestate au fost modificate 192 de note, unele in sus, altele in jos. Modi-ficare notei finale s-a făcut doar in cazurile unde au existat diferenţe de notare mai mari de 0,5 puncte, cu excepţia notelor intre 9,5 şi 10 şi intre 4,5 şi 5. Un număr de nouă candidaţi au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat. Media de promovabilitate a crescut la nivel de judeţ de la 58,61 la sută, cat era inainte de contestaţii, la 59,02, după contestaţii. Notele obţinute după recorectare lucrărilor răman cele finale, chiar dacă mulţi dintre candidaţi au obţinut note mai mici cu 0,5 puncte şi chiar cu 2,6 puncte.
Comisie de la „Voievodul Gelu” – pasibilă de sancţiuni
Cele mai drastice diminuări de note, după recorectare, au fost la disciplina Biologie animală şi vegetală, unde 10 absolvenţi au primit după contestaţie note mai mici de 5. Totodată, la un număr de cinci candidaţi de la Grupul Şcolar „Voievodul Gelu” Zalău notele au fost scăzute cu mai mult de 1,5 puncte, cea mai mare diferenţă fiind de 2,6 puncte (in minus). De exemplu, un elev a contestat nota de 7,25, obţinand după recorectare doar nota 5. Un alt elev, tot de la „Voievodul Gelu”, avusese nota 5, iar după contestaţie a primit nota 2,4. La aceeaşi probă au mai fost inregistrate diferenţe de 2,1 puncte, 1,75 puncte şi 1,75 puncte, in minus. Ioan Abrudan ne-a declarat că acolo unde există diferenţe mai mari de 1,5 puncte după recorectare se va proceda la sancţionarea profesorilor care au făcut parte din comisiile de evaluare.

Limba romană şi Matematica, cele mai contestate
Probele scrise de Matematică şi de Limba şi literatura romană au fost cele mai dificile, după părerea candidaţilor, şi tot la acestea au fost depuse cele mai multe contestaţii. La matematică au fost depuse 230 de contestaţii, 200 la Limba şi literatura romană, 79 la Biologie vegetală şi animală, 45 la Geografie, 38 la Fizică, 20 la Istorie, 15 la Limba şi literatura maghiară, 11 la Anatomie şi fiziologie umană, 10 la Informatică, şapte la Chimie anorganică şi cate două la Filosofie şi Chimie organică.