Daniel Stejerean, manager al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Țara Silvaniei, a anunțat miercuri, 25 septembrie, printr-un comunicat transmis presei, că a demisionat din funcție.
În același document sunt prezentate și cele mai importante realizări ale activității sale, simțindu-se regretul că pleacă dintr-un loc în care a investit timp, știință, putință și a reușit să transforme în bine o Asociație a cărui menire este să promoveze bogăția materială și imaterială a Sălajului. Iar Daniel Stejerean a știut să facă asta, având studiile și experiența profesională necesare. Doar că, așa cum ne-a declarat, este nevoie de bună comunicare și relaționare între Asociație și administrația județeană, plus că demnitatea și principiile sale l-au determinat să ia această decizie, fără să se gândească la latura financiară.
Momentan, deja fostul manager al ADI Țara Silvaniei ne-a declarat că se întoarce la Muzeul Holocaustului din Șimleu Silvaniei, acolo unde, ani la rând, a reușit să implementeze proiecte și să organizeze evenimente care au dus renumele urbei de la poalele Măgurii peste hotarele României.
”Rămas bun A.D.I. Țara Silvaniei”
Vom reda integral mesajul lui Daniel Stejerean:
”Mi-am depus demisia din funcția de manager al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Țara Silvaniei, încheindu-mi astfel cu demnitate mandatul de trei ani de zile, câștigat prin concurs în 2021.
Închei o etapă importantă din dezvoltarea mea personală și profesională. Fiecare proiect sau activitate, au reprezentat o resursă deosebită a misiunii și scopului propus. Alături de colegii mei din aparatul tehnic al A.D.I. Țara Silvaniei am reușit să integrăm cele 48 de U.A.T.-uri din județ care au devenit membre asociate în acești ultimi ani și alături de care am inițiat și realizat multe proiecte cu impact asupra comunităților
deservite. Arealul vast și divers reprezentat de un județ precum Sălajul ne-a oferit provocări pe măsura implicării noastre în propunerea, elaborarea și implementarea dezideratelor noastre prin transformarea lor în proiecte integrate la nivel comunitar. Reușitele implementării cu succes a proiectelor noastre s-au datorat în special muncii în echipă a colegilor din aparatul de execuție, implicării și determinării lor.
Țara Silvaniei a devenit în toată această perioadă un brand de județ, omologat și înregistrat la OSIM creând astfel toate premisele pentru realizarea unui alte propuneri cu impact major în microregiunea
Țara Silvaniei: Investițiile Teritoriale Integrate.
În ceea ce privește promovarea, asociația a reușit să finalizeze o aplicație care să fie utilizată atât în plan turistic național și internațional, dar și local. Această aplicație (Descoperă Sălajul: Țara Silvaniei) reprezintă doar una din formele interactive pe care le-am generat, contribuind astfel la pachetul de promovare a ținutului silvan. Multitudinea diversificată de evenimente la care am fost solicitați să ne implicăm ne-a onorat și ne-a dat prilejul de a ne forma profesional. Toate solicitările au fost onorate cu succes, iar contribuția A.D.I. Țara Silvaniei, conform statisticilor și rapoartelor noastre, a fost semnificativă.
Le mulțumesc în nume propriu tuturor membrilor asociați, primarilor, viceprimarilor, personalului din primării, cât și colegilor din alte instituții partenere cu care am avut o legătură de colaborare. Fiecare interacțiune a fost o oportunitate imensă în crearea premiselor pentru viitoare colaborări”, semnează Daniel Stejerean.