Somerii aflati in evidenta Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj pot urma cursuri de formare ori de calificare profesionala, in mod gratuit. De aceste servicii gratuite pot beneficia atat somerii indemnizati cat si cei neindemnizati. Potrivit lui Mircea Pop, directorul executiv al AJOFM Salaj, in 2008 au fost organizate si incheiate 10 cursuri de agent paza si ordine (trei cursuri), lucrator in comert, bucatar, zidar, pietrar, tencuitor (la Jibou), constructor structuri monolite (la Camar), lucrator in cresterea animalelor (la Balan si Poiana Blenchii) si unul de lucrator in comert (in Jibou). La acestea s-au inscris 215 someri, dintre care 210 le-au absolvit, iar 61 au fost incadrati in munca in urma cursurilor. In prezent sunt in derulare patru cursuri, trei dintre ele fiind pentru meseria de agent paza si ordine si unul de operator introducere, validare si prelucrare date, 35 de salajeni fiind inscrisi la aceste cursuri.
Pentru anul 2009, directorul AJOFM Salaj isi propune sa organizeze 23 de cursuri, mai multe decat anul trecut, vizand meseriile de agent paza si ordine, lucrator in comert, lucrator in cultura plantelor, in cresterea animalelor, lucrator finisor pentru constructii, lucrator in structuri pentru constructii, curs de comunicare in limba engleza, bucatar, coafor, tinichigiu, operator introducere, validare si prelucrare date etc. ^Preconizam cuprinderea la cursuri de formare profesionala, calificare sau recalificare a circa 670 de persoane in acest an^, a adaugat Pop. La inceputul lunii februarie vor avea loc licitatiile pentru furnizorii de servicii de formare.
Dupa parcurgerea unui program de formare, cursantii primesc un certificat de absolvire, avizat de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii, calificarea fiind inscrisa si in cartile de munca ale somerilor.
Mai multe cursuri pentru someri
Articole
Au păcălit statul 13 ani, prin evaziune fiscală. Doi sălăjeni, trimiși în judecată
Doi sălăjeni au fost trimiși în judecată de procurori, acuzați de evaziune fiscală în formă continuată. Potrivit anchetatorilor, aceștia ar fi fentat bugetul de stat cu aproape 400 de mii de lei, prin omiterea înregistrării în contabilitate a unor operațiuni efectuate și a veniturilor obținute. Faptele s-ar fi petrecut pe parcursul a peste 13 ani, din 2007 până în 2020. Potrivit procurorilor, în această perioadă, C.G.D. și C.V.M., în calitate de administratori de fapt ai firmelor M.P.…
Mai mult...Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni contra umanității pentru Mineriada din 1990
În dosarul denumit generic ”Mineriada din 13-15 iunie 1990”, procurorul de caz din cadrul Secției parchetelor militare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, în cursul zilei de miercuri, 15 ianuarie, punerea în mișcare a acțiunii penale față de 2 inculpați sub aspectul săvârșirii de infracțiuni contra umanității: Ion Iliescu, la data faptelor președinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Națională și președinte ales al României, și Petre Roman, la data faptelor,…
Mai mult...