Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a luat in calcul imblanzirea pedepselor prevazute in proiectul de lege al noului Cod Rutier in cazul abaterilor grave la volan, precum conducerea sub influenta alcoolului, trecerea pe rosu, depasirea limitei legale de viteza cu peste 50 de kilometri la ora. O comisie de specialitate a MAI a analizat luni pro-punerile cetatenilor si a institutiilor privind nuantarea pedepselor considerate prea dure, se arata pe Mediafax. Ministrul MAI, Radu Stroe, a recunoscut ca amenzile prevazute de lege sunt mari si a spus ca a luat in calcul posibilitatea de a aplica sanctiunile in functie de gravitatea lor si de antecedente.
Potrivit proiectului de lege lansat in dezbatere publica pe 11 septembrie, conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, trecerea pe rosu, depasirea limitei legale de viteza cu peste 50 de kilometri la ora, se pedepsesc cu amenzi de pana la 3.600 de euro si suspendarea permisului de conducere pentru patru ani. Ministrul a subliniat ca amenzile vor fi aplicate gradual, in functie de natura faptei, astfel incat sa existe un echilibru intre cuantumurile amenzilor.
MAI asteapta in continuare propunerile cetatenilor si ale institutiilor pe site-ul propriu pana pe 21 septembrie, data pana la care proiectul se afla in dezbatere publica.
MAI accepta ca a exagerat cu amenzile in proiectul pentru noul Cod Rutier
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...