In aceasta perioada, inspectorii de la Protectia Consumatorilor fac controale la magazinele cu haine la mana a doua. Ieri, un scurt raid al inspectorilor OPC Salaj insotiti de presa, a scos la iveala unele nereguli din aceste magazine. S-a verificat respectarea prevederilor legale privind introducerea pe piata, comercializarea si distribuirea gratuita a articolelor de imbracaminte purtata sau uzata. Dintre magazinele ^vizitate^, la unul s-au gasit mai multe nereguli. Este vorba despre operatorul economic Darius&Fabia, din apropierea Salii Sporturilor Zalau, unde preturile articolelor nu erau afisate corect, iar clientii trebuiau sa intrebe intr-una cat costa fiecare produs in parte. Totodata, hainele nu aveau etichete privind compozitia fibroasa si modul de intretinere traduse in limba romana. Vanzatoarele nu aveau sa prezinte inspectorilor certificatul de dezinfectie a imbracamintei, dezinfectie care trebuie facuta de o firma autorizata pentru fiecare lot de marfa. Acestea au spus ca actul e la ^sefa^. Mai mult, nu exista nici procesul verbal de transformare a produselor greu vandabile in deseuri. Acesta se face pentru hainele care nu se vand si pe care multe magazine le dau tipografiilor sau atelierelor de reparatii pentru a fi folosite ca si carpe. Patroana va trebui sa se prezinte la sediul OPC Salaj cu certificatul de dezinfectie si alte acte. Bineinteles, potrivit inspectorului Ioan Pop, aceasta risca o amenda de 2.000 lei pentru neregulile gasite.
La ceilalti operatori verificati nu au prea fost probleme, exceptie facand modul de afisare a preturilor. Insa, de cele mai multe ori, magazinele nu au atata marfa pe stoc cat pot fi amenzile de mari. Valoarea stocului dintr-un astfel de magazin este, de regula, de aproximativ 2.000 lei. Deci, cel mai bine ar fi sa respecte legea, pentru ca cea mai mica amenda este de 500 lei, iar cea mai mare poate ajunge pana la 4.000 lei. Controalele inspectorilor vor continua si in urmatoarele zile.
Magazinele second-hand, la control
Articole
Despre Iuliu Hossu și calea sfințeniei, în dialog cu Pr. Valer Părău
-Lăudat să fie Isus, părinte! -În veci amin! –Are rădăcini puternice, acest salut, pe care astăzi îl folosim prea puțin sau îl întrebuințăm cu stingherire… -Da, acest salut este de proveniență paleocreștină și a fost inițial un salut folosit în intimitatea creștinilor persecutați. Apoi, creștinii l-au perpetuat și pe monumentele creștine, fie sub forma de monogramă, fie sub formă de text latin. El apărea și-n documentele oficiale religioase, fiind un simbol de reverență, un mesaj creștin care…
Mai mult...Traficant de droguri recidivist, în arest preventiv. Ce a descoperit DIICOT la percheziții
Un bărbat de 37 de ani a fost arestat preventiv prin decizia judecătorilor Tribunalului Sălaj pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe psihoactive. Din cercetările efectuate de Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj și cei ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sălaj, a rezultat că, pe parcursul anului 2024, bărbatul ar fi procurat, manipulat și vândut substanțe psihoactive (2CMC și 4BMC) către…
Mai mult...