Cultura plantelor de camp

Terenul se modeleaza, dupa ce, in prealabil, au fost inde-partate restul plantelor premer-gatoare si dua ce s-a sapat pamantul. Unele dintre speciile legumicole se infiinteaza prin semanat direct in pamant, iar altele prin plantarea de rasaduri. Atentie: speciile infiintate prin semanat direct adancimea de semanat este mai mica, 1-2 centimetri, maxim 3-4 centimetri, intrucat pamantul nu este foarte uscat, din cauza ploilor abundente, ci este suficient de umed. Acolo unde ca-nicula a uscat mult solul, adancimea va fi mai mare.

Legumicultura

Inca se mai pot cultiva rasaduri si semana legume care vor ajunge la maturitate in toamna: castraveti, fasole de toamna, mazare de toamna, salata, spanac, ridichi de luna, precum si cele negre, praz etc.
Dupa semanatul si plantatul legumelor, acestea trebuie curatate de buruieni, purtatoare de germeni de boli si daunatori.
O alta lucrare importanta este stropitul cu insecticide si fungicide, intrucat daunatorii si bolile sunt omniprezente in astfel de situatii, cand – dupa ploi abundente si soare canicular care alterneaza – isi fac aparitia mana, fainarea, rugina sau chiar cancerul bacterian al le-gumelor, dar si daunatorii. De aceea, alternanta stropirilor se face la un interval de 10-12 zile.
In cazul in care apare seceta, legumele trebuie udate seara si dimineata, dar cu grija, pentru ca nu cumva celelalte plante sa fie stropite, pentru ca acestea se vor ofili din cauza secetei si pot contacta numeroase boli. Daca este cazul, ulterior, sunt indeparate si frunzele uscate de la legume, care pot purta germeni de boli sau daunatori.

Pomicultura

Intretinerea terenului (curatat de buruieni); udarea, daca este cazul, si bine-inteles stropirea cu insecticide si fungicide la interval de 10-14 zile.