Culturile de camp Se continua toate lucrarile ramase neexecutate in luna ianuarie. O atentie deosebita se acorda in continuare controlului si ingrijirii semanaturilor de toamna. Acolo unde balteste apa datorita topirii zapezii se fac santuri de scurgere. Se face analiza semintelor, conditionarea si tratarea acestora
Legumicultura Se verifica periodic legumele puse la pastrat pentru iarna. Se trimit probe de seminte la laboratorul de controlul semintelor. Se instaleaza rasadnitele si se incepe insamantarea culturilor timpurii ca ridichi, spanac, salata gulioare, varza timpurie.
Pomicultura Se continua tratamentele de iarna in zilele cu temperaturi peste zero grade Celsius, in special impotriva paduchilor testosi. In zilele mai calde se fac taieri de rarire de corectie si de rodire. Se inlatura drajonii.
Cresterea animalelor Se iau masuri de protejare a adaposturilor si a surselor de apa impotriva vanturilor puternice, a caderilor importante de zapada precum si impotriva inghetului. Se asigura necesarul de furaje, apa, igiena adapostului si igiena corporala a animalelor. Se asigura un program de miscare a animalelor in zilele in care vremea o permite. Se asigura asistenta la fatare pentru toate categoriile de animale si in special pentru ovine.
Apicultura Se face curatirea si pregatirea vetrei de stupina in vederea efectuarii zborului de curatire al albinelor. Se efectueaza hranirea stimulativa a familiilor de albine slabe si se instaleaza adaposturi (cu apa calduta si curata cu adaos de cinci grame de sare la litru in zonele de primavara timpurie.