Desi tot mai multe voci din PDL vorbesc despre necesitatea unei schimbari in guvern, premierul Emil Boc inca rezista.
Lucian Bode, presedintele PDL Salaj si membru in Biroul Permanent National al PDL, neaga ca in interiorul partidului ar exista disensiuni. La sedinta de conducere a PDL care a avut loc marti, surse de pe langa principalul partid de guvernamant ar fi spus ca au fost discutii aprinse intre premierul Emil Boc, pe de o parte, si Vasile Blaga, presedintele Senatului, pe de alta parte. Motivul discutiilor a fost actuala situatie politica si con-secintele dezastruoase asupra scorului electoral al PDL in urma protestelor de strada. Stenogramele de sedinta aparute pe agentiile de stiri arata ca premierul Emil Boc a fost luat la rost de Vasile Blaga, care i-a cerut masuri clare pentru dezamorsarea situatiei. „Premierul a spus ca, in calitate de presedinte de partid si de prim-ministru, stie ce are de facut, ce trebuie sa facem cu partidul si cu guvernul, dar ca ne propune sa avem rabdare si sa discutam dupa aparitia motivarii Curtii Constitutionale”, ne-a declarat Lucian Bode, presedintele PDL Salaj. Deputatul PDL se refera la motivarea sentintei de neconstutionalitate a Legii alegerilor comasate, motivare care ar trebui sa fie data in cursul zilei de astazi. In ceea ce priveste ideea ca Vasile Blaga ar fi cerut demisia guvernului, pentru ca remanierea lui Teodor Baconschi nu este de ajuns pentru prejudiciul de imagine creat, Lucian Bode neaga ca ar fi existat aceasta discutie. „Exclus. Vasile Blaga a cerut premierului sa ne spuna si noua care sunt masurile pe care are de gand sa le ia”, a precizat Lucian Bode.
Lupta din PDL este pe resurse
De cealalta parte, re-prezentantii opozitiei cred ca lupta din interiorul PDL nu este pe interesul politic al partidului, ci pe gestionarea resurselor.
„In PDL lupta nu este pentru interesul politic al partidului, ci pentru resursele guvernarii. In acest moment, gruparea Ba-sescu-Boc-Udrea controleaza intr-o masura importanta alocarile financiare ale guvernului si afacerile care se fac cu bani publici prin principalele ministere care gestioneaza fonduri. Frustrarea gruparii Blaga nu este una politica, ci una financiara, si ea poate fi rezolvata doar prin accederea acestei grupari la conducerea guvernului si a principalelor ministere. De aici vine presiunea pentru schimbarea primului-ministru sau pentru remanieri de ministri. Au loc acum afacerile pe ultima suta de metri si lupta va fi din ce in ce mai acerba. In aceasta rafuiala de gangsteri, Romania nu are decat de pierdut, cetatenii nu au decat de pierdut si lucrurile sunt prelungite in agonie”, spune deputatul liberal Mirel Talos.