Deputatul salajean, fost ministru al Economiei in guvernul Ungureanu, a fost propus de PDL pentru sefia „Ministerului Energiei” in „guvernul alternativa”
Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a prezentat ieri „guvernul alternativa” al democrat-liberalilor, care se vreau un guvern din umbra al opozitiei, creat ca un mecanism institu-tional al acesteia fata de politica de guvernare a USL. Acesta va fi condus de Predoiu si numara saisprezece portofolii.
Deputatul salajean al PDL, Lucian Bode, face parte din componenta „guvernului alternativa”, fiind propus pentru sefia „Ministerului Energiei”. Fost mi-nistru al Economiei in 2012 in Cabinetul Ungureanu, deputatul salajean a declarat ieri pentru Graiul Salajului ca nominaliza-rea pentru „Ministerul Energiei” in „guvernul alternativa” nu inseamna un titlu in plus. „Inseamna, munca, munca si iar munca. Sunt onorat de increderea pe care Predoiu si PDL mi-au acordat-o. Cred ca activitatea mea din grupul parlamentar al PDL si pozitiile publice pe care le-am avut pe subiecte care vizeaza acest domeniu vital pentru dezvoltarea durabila a Romaniei au fost doua din elementele care au stat la baza propunerii mele”, a explicat Lucian Bode.
Lucian Bode: Constantin Nita, un ministru impotent
Odata cu nominalizarea lui Lucian Bode in postura de „ministru al Energiei” din opozitie , responsabilitatea acestuia creste in interiorul partidului si nu numai, dupa cum el insusi recunoaste. Presedintele PDL Salaj spune ca va incerca din aceasta pozitie sa identifice problemele din sectorul energetic si sa propuna solutii pentru rezolvarea lor. „Am constatat ca ministrul Constantin Nita s-a dovedit impotent in a prescrie o strategie energetica adecvata la nevoile anului 2014. De aceea, cred ca una din principalele respon-sabilitati va fi aceasta. Impreuna cu comisiile de specialitate ale PDL vom prezenta in peri-oada urmatoare o strategie energetica pentru Romania”, promite Lucian Bode.
Obiectivul politic este recredibilizarea si eficientizarea opozitiei
Presedintele democrat-libe- ralilor din Salaj spune ca „guvernul alternativa” este o structura inovativa pe care nu o gasim in majoritatea statelor europene. Ea este functionala, insa, in Ma-rea Britanie, explica Lucian Bode.
Obiectivele acestui guvern sunt foarte clar definite in regulamentul de functionare, subliniaza parla-mentarul. „Vom monitoriza activitatea politica a Guvernului in exercitiu. Dorim sa recredibilizam opozitia si partidul prin promova-rea unor solutii sustenabile pentru multiplele probleme cu care se confrunta Romania. De asemenea, urmarim eficientizarea opozitiei. In viitorul foarte apropiat „guvernul alternativa” va functiona cu sediu. Saptamanal, vom avea intalniri de lucru si vom prezenta rapoarte de activitate. Fiecare ministru din guvern va analiza activitatea Executivului in exercitiu, dupa care va cauta solutii concrete pe care sa le promoveze. La fiecare intalnire se va analiza activitatea noastra, a ministrilor din „guvernul alternativa”, a mai spus Lucian Bode.