Nu-i o noutate cand afirmam ca avem cel mai slab sistem cadastral din Europa. O stim noi, o stiu strainii. Pana si Comisia Europeana insista de cativa ani de zile pe langa Guvernul Romaniei sa ia bani din fonduri europene si sa finanteze un proiect de cadastru, la scara mai larga , nu doar pentru mediul urban. Cu toate acestea nimic semnificativ nu s-a intamplat, iar banii nu au fost atrasi de tara noastra. La recenta vizita in Romania, comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos arata ca „Exista fonduri din fondurile structurale, se pot lua bani pentru finantarea cadastrului. Si cred ca s-ar putea folosi pentru grabirea procesului. Acesta este un lucru esential nu numai pentru agricultura ci si pentru infrastructura. Lipsa cadastrului intarzie mult si procesele de infrastructura” preciza Ciolos. In paranteza fie spus, daca aveam un cadastru ca lumea, exproprierile pentru Poligonul din Crasna s-ar fi putut realiza in doua-trei luni si astfel se putea muta Poligonul din Aghires pentru inceperea lucrarilor la partea a doua centurii ocolitoare a Zalaului. Dar asta este! Pana si seful statului a declarat recent ca o „urgenta” in domeniul agriculturii se refera la cadastrul agricol, subliniind ca acest aspect este important nu numai pentru platile directe, ci si pentru noua lege a restituirii proprietatilor. Mai, sa fie. Cum de nu a insistat presedintele pe langa Guvernul Boc sa ia bani din fonduri europene si sa finanteze un proiect de cadastru? Dupa razboi multi viteji se arata si noi tot cu un sistem cadastral deplorabil ramanem.
Lipsa cadastrului intarzie proiectele din infrastructura
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...