In sedinta de Guvern de marti a fost aprobata Ordonanta de urgenta care prevede modificarea Legii pajistilor.Este o Ordonanta pe care o asteapta de vreo doi ani crescatorii de animale, mai ales cei care sunt proprietari sau care vor sa concesioneze pasunile de la consiliile locale. Modificarile erau necesare si urgente deoarece este perioada in care se depun cererile, iar peste mai putin de o luna animalele vor iesi la pascut. Plus de asta, pana la sfarsitul lunii mai beneficiarii de plati de suprafata la pajisti trebuie sa depuna cererile pentru subventie si se doreste ca acestia sa fie crescatorii traditionali din comunele respective. Principala modificare a legii, care cum spuneam este in vigoare de doi ani, vizeaza sprijinirea asociatiilor traditionale din toate comunele din Romania astfel incat acestea sa fie principalele beneficiare ale fondurilor europene. „Principala modificare a legii care este in vigoare de doi ani, dar care nu are formele de aplicare nici pana azi pentru ca nu au fost elaborate normele de aplicare, vizeaza tocmai sprijinirea asociatiilor traditionale din toate comunele din Romania, astfel incat acestea sa fie principalele beneficiare ale fondurilor europene destinate intretinerii pajistilor” a precizat Daniel Constantin , ministrul Agriculturii.
Legea pajistilor, modificata prin Ordonanta de urgenta
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...