Legea care permite persoanelor fizice cu studii universitare in domeniul ştiinţelor economice să ţină contabilitatea firmelor a căror cifră de afaceri nu depăşeşte 35.000 de euro a fost aprobată. Micile intreprinderi vor putea opta pentru un sistem simplificat de contabilitate, putand incheia convenţii civile sau contracte cu persoane fizice, absolvenţi de studii economice superioare. Conducerea Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din Romania (CECCAR) este de părere că această modificare aduce numai dezavantaje profesiei, tinerii neavand experienţa practică necesară pentru a intocmi situaţii financiare. De cealaltă parte, consilierul de stat pe probleme aconomice al premierului Emil Boc, Andreea Paul (Vass), a declarat că scopurile acestei legi sunt reducerea costurilor firmelor cu intocmirea situaţiilor financiare şi reducerea birocraţiei in administraţia financiară. „Introducem un sistem simplificat de contabilitate pentru intreprinderile mici care indeplinesc cumulativ două condiţii: au atat activele, cat şi cifra de afaceri mai mică de 35.000 euro. Aceste firme vor intocmi două situaţii financiare in loc de cinci, firmele nu mai depun bilanţul semestrial, ci doar bilanţul anual, bilanţul şi contul de profit vor fi intocmite in sistemul contabil simplificat cu un număr restrans de elemente componente şi cu un plan de 50 de conturi in loc de 400 de conturi. Aproape 350 de mii de firme pot beneficia de această măsură, adică 57 la sută din totalul firmelor active pe piaţă”, a explicat sălăjeanca Andreea Paul.
Legea ”micii” contabilităţi a fost aprobată
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...