Evenimentul ”Haidaț’ pă la noi! Deschideți lada cu zestre sălăjeană” a ajuns la ediția a VII-a și va avea loc sâmbătă și duminică, în amfiteatrul din Parcul Central al Zalăului.

La ediția din acest an, organizatorii și partenerii acestora au pregătit o serie de bunătăți gastronomice tradiționale, gătite cu suflet și gustul bun din toate colțurile Sălajului. Meșterii populari vin cu frumoasele lor produse locale, iar muzica va fi pe toate gusturile. Își vor da concursul Fanfara Promenada a Casei Municipale de Cultură, ansamblurile ”Porolissum” și ”Meseșul”, formația de dansuri populare ”Rapsodia Sălajului”, Grupul vocal ”Zestrea”, Grupul instrumental și Ansamblul artistic ”Mugur Mugurel”, elevi ai Liceului de Artă ”Ioan Sima” Zalău, soliștii vocali Rodica Pop-Seling, Vasile Coca, Aurora Moga-Popovici, Andreea Vălean-Indrecan, Denisa Minodora Rolnic, Irina Bălănean, Geanina Deac. În cadrul evenimentului și trupa Corbu va susține un concert, iar organizatorii au pregătit în program și ateliere interactive pentru copii și adulți, precum și o paradă a costumelor populare.

”Cea de-a VII-a ediție a evenimentului <Haidaț’ pă la noi! Deschideți lada cu zestre sălăjeană> este organizată de Primăria Municipiului Zalău, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică și Casa Municipală de Cultură, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Țara Silvaniei, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Primăriile comunelor Hereclean, Letca, Nușfalău, Plopiș, Sălățig și Șamșud. În acest weekend, aducem în Zalău zestre locală, tradiții deGust, pe care noi, cei pasionați de bogăția tradițiilor noastre, nu vrem să le lăsăm în uitare. Hărnicia și priceperea sălăjenilor, de ieri și de azi, este ceea ce ne străduim să le facem cunoscute și apreciate.

În colaborare cu centrele de informare turistică din comunele Hereclean, Letca, Nușfalău, Plopiș, Sălățig și Șamșud vă așteptăm cu masa plină de bunătăți din gastronomia tradițională sălăjeană.

Apreciem timpul petrecut în aer liber, împreună cu cei dragi, și ne distrăm și învățăm valoarea lucrurilor făcute de mână la atelierele interactive pentru copii și adulți și ne încercăm norocul la tombola cu premii oferite de meșteri populari și producători locali. Ne încântăm de spectacolul oferit de profesioniștii folclorului sălăjean”, spun organizatorii în invitația lansată tuturor iubitorilor de tradiție sălăjeană.

Colaboratori ai evenimentului sunt Centrul de Cultură și Artă a Județului Sălaj și Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău.

Ar putea fi o imagine cu text