Sistemul computerizat pentru predarea si invatarea limbii engleze WTCD (Word Training Communication & Dictionary) dezvoltat in Statele Unite va fi prezentat de specialistii reprezentantului pentru Romania pentru profesorii de limba engleza din judetul nostru joi, 15 ianuarie, incepand cu ora 17,00 la Casa Corpului Didactic, Piata Unirii nr. 2, Zalau.
WTCD este un program (software) PC, postat pe un server de mare capacitate, accesibil la adresa www.wtcd.ro, dedicat profesorilor de limba engleza pentru a le oferi instrumente cu care pot creste eficienta predarii elevilor si pot face mai atractiva insusirea limbii engleze.
Utilizand programul WTCD in procesul de invatamant, profesorii beneficiaza de administrarea automata a claselor cu inregistrarea rezultatelor obtinute de fiecare elev, de un dictionar scris si audio cu peste 21 mii de cuvinte pronuntate in dialect britanic sau american, mii de exercitii grupate tematic si pe diferite nivele de cunostinte, peste 800 de structuri lingvistice si peste 10 milioane de propozitii de exemplificare a exercitiilor. Avand la dispozitie aceste instrumente, profesorii pot fi scutiti de activitatea administrativa necesara intocmirii exercitiilor, corectarii si evaluarii acestora, care necesita foarte mult timp si este in esenta o activitate mecanica ce se realizeaza automat. Deci, pot spune adio de la creionul rosu.
In acelasi timp, sistemul ofera elevilor posibilitatea de a invata simultan cuvintele noi, regulile gramaticale si ceea ce este cel mai important, ei pot exersa comunicarea prin vorbire, intr-un mod diversificat, chiar distractiv, fara limitari de timp sau loc, deoarece pentru aceasta au nevoie doar de un calculator cu acces la internet.
Programul a fost adaptat in intregime programei scolare din Romania si avizat de Ministerul Invatamantului. Utilizarea WTCD poate fi insusita foarte usor, in doar cateva ore, fara a necesita cunostinte solide de calculator. Implementarea acestui instrument ultramodern, utilizat deja in 20 de limbi, poate aduce o contributie importanta in aplicarea strategiei informatizarii procesului de invatamant.
Totul depinde de receptivitatea profesorilor de limba engleza, care vor avea sansa sa cunoasca programul, conditiile si avantajele utilizarii in cadrul prezentarii.
Specialistii reprezentantului WTCD pentru Romania sunt convinsi ca profesorii care vor fi prezenti la prezentare vor descoperi o metoda revolutionara in predarea limbii engleze si vor dori utilizarea programului la orele de curs cat mai curand.