Fiecare elev din invamantul primar, gimnazial, liceal si profesional de stat ar putea primi tichete sociale, denumite tichete educationale, in valoare de 250 de lei (5 tichete, fiecare in valoare de 50 de lei), in anul scolar 2019-2020, potrivit unui proiect de hotarare postat pe site-ul Ministerului Educatiei.
Banii ar urma sa fie folositi pentru cumpararea de echipament sportiv, manuale si rechizite.
Proiectul arata ca tichetele vor fi date prin unitatile de invatamant de stat pe care le frecventeaza acestia, iar responsabilitatea achizitionarii produselor necesare elevului revine parinteluistutorelui legal. Banii ar urma sa fie alocati din bugetul Ministerului Educatiei prin programul «Merg la scoala», pentru elevii din invatamantul primar, gimnazial si liceal si profesional de stat.
Potrivit normelor metodologice, postate si ele pe site-ul edu.ro, arata ca tichetul se acorda, la cerere, unuia dintre parintisreprezentantului legal al elevului sau, dupa caz, persoanei care a fost desemnata de parinte pentru intretinerea elevului, pe perioada absentei parintilor.
"Dreptul la tichet se acorda in anul scolar 2019-2020 incepand cu luna urmatoare celei in care beneficiarul solicita tichetul, pe baza de cerere si declaratie pe propria raspundere. Cererea si declaratia pe propria raspundere se intocmesc de parinteles reprezentantul legal al elevului, stabilit in conditiile legii, si se inregistreaza la unitatea de invatamant preuniversitar la care este inscris elevul", se arata in proiectul de hotarare.
Cererea se face in prima luna de scoala
Parintii pot depune cerere pentru obtinerea tichetelor educationale pana la data de 15 octombrie 2019, in conditiile in care scoala incepe anul acesta pe 9 septembrie.
Banii pentru tichete sunt dati de la bugetul Ministerului Educatiei de la capitolul 65.01 "Invatamant", titlul 57 "Asistenta sociala", prin inspectoratele scolare judetene.
Tichetul educational de tip tichet social are valabilitate in anul scolar 2019-2020, pana la data de 12 iunie 2020, se mai arata in normele metodologice.
La toamna, bani pentru rechizite. Fiecare elev ar putea primi vouchere de 250 de lei
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...