Romania se vrea un stat european, dar cu salarii romanesti. Noul val de scumpiri de la 1 aprilie cauzeaza deja valva in randul cetatenilor, satui de atatea scumpiri. Degeaba specialistii in economie preconizeaza ca anul acesta salariul mediu net va creste in majoriteatea judetelor. Cresterea, daca va exista una, nu se face in mod egal. Salariul mediu net estimat pentru judetul Salaj in 2014, potrivit Comisiei Nationale de Prognoza, este de doar 1.262. Insa acest lucru nu incalzeste cu nimic cei 20 la suta din salajenii salariati, caci banii ce-i iau in mana luna de luna de-abia le ajunge pentru un trai decent. Sa nu mai punem la socoteala restul de 80 la suta, din care fac parte si pensionarii si cei care isi duc traiul doar cu ajutorul social. Chiar daca nu fumeaza sau nu au o masina care sa „ceara de mancare”, toti salajenii au nevoie de gaz si de curent. stop_coloanaMajorarea in cazul gazului este de doi la suta, iar in cazul curentului de unu la suta. Puse toate cap la cap, salajenii, alaturi de toti romanii, vor fi nevoiti sa scoata din buzunar sute de lei in plus doar pentru a trai de pe o zi pe alta. FMI tot cere, Guvernul la fel, dar de marit salariile nici pomeneala. Nu e de mirare ca suntem la coada clasamentelor europene. E de ajuns sa ne uitam la judetul nostru, din care un sfert din cetateni se regasesc in categoria celor mai saraci cetateni ai Uniunii Europene.
La scumpiri inainte, la salarii inapoi
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...