Primarul ne lamureste: Drumul nu e facut in dorul lelii. S-a turnat primul strat sa vedem cum se comporta
In drum spre Cluj, in Sanmihaiu Almasului, inainte de a iesi din localitate, pe partea dreapta, se afla un drum de aproximativ 6 kilometri ce duce spre satele Bercea si Santamarie. Doua sate care, pana acum ceva vreme, nu prea au avut parte de investitii in infrastructura, iar aici ne referim in special la drumul care le leaga de restul comunei. Sunt doua sate imbatranite si uitate parca de autoritati, care nu demonstreaza ca sunt preocupate sa ofere conditii decente de trai tuturor alegatorilor.
Dupa ani de zile in care s-au investit bani in repetate randuri doar pentru pietruire, bani cu care s-ar fi putut si asfalta de cateva ori, a venit momentul ca drumul sa primeasca un covor de asfalt. Toate bune si frumoase, doar ca acesta a rezistat mai putin de…doua luni.
Drumul a costat 70 de milioane de lei si s-a facut praf intr-un timp foarte scurt. Ploile si furtunile din ultima vreme au scos la suprafata calitatea proasta a lucrarilor. Asfaltul proaspat turnat ai putea sa juri ca e pamant batut.
Problema ne-a fost semnalata de mai multi salajeni care circula frecvent pe drumul respectiv. Oamenii ne-au trimis si poze, pentru a ne convinge de veridicitatea celor spuse.
Cornel Lung, primar: “Nu este lucrare unde sa nu apara probleme”
Pentru a ne lamuri cu privire la situatia drumului care arata degradat la atat de putin timp dupa reabilitare, am stat de vorba cu primarul comunei Sanmihaiu Almasului, Cornel Lung. Edilul da asigurari ca, in timp, toate problemele se vor rezolva.
“Acolo-i stratul de egalizare si am fost acolo cu dirigintele de santier, s-a marcat unde e. Aici unde s-a turnat, s-a turnat primul strat ca sa se vada cum se comporta, unde nu s-a comportat cum trebuie, deci tot e marcat, se va scoate afara si pe urma vine stratul de uzura. Suntem cu ochii pe lucrari, nu lasam sa treaca in dorul lelii. Inspectia constructiei, ministerul verifica orice lucrare, nu putem face de capul nostru. Proiectul se face prin PNDL II si costa 70 de milioane de lei, iar firma care executa lucrarile este Delcar. “n zona aia au mai fost probleme si cu terenul si cu drumul. S-au facut rupturi de mal, au trebuit mutate podete. Drumul e inca in lucru, nu putem spune ca s-a facut drumul, e gata si s-a si stricat. Sigur, si noi ne punem intrebari unde sunt nelamuriri, chemam proiectantul, dirigintele de santier, inspectia in constructie sa ne puna in tema. Sigur ca sunt lucruri care sunt neplacute dar inerente, nu este lucrare unde sa nu apara probleme, dar toate se rezolva in timp. Sigur ca din cauza vremii am stopat lucrarile”, ne-a explicat primarul comunei Sanmihaiu Almasului, Cornel Lung.
oare primarul e rosu?
Povesti de adormit pruncii. Un drum ori il faci bun ori prost. Nu exista drum de proba..
dle primar, va salut. Asfaltul se toarna in 3 straturi: de baza (care e cel mai gros), de legatura (binder) si de uzura (rulare). NU exista strat de egalizare facut din asfalt, egalizarea se face cu piatra concasata, tasata ulterior cu cilindrul. In fine… Nu e vina dvs ca executantul nu isi face treaba, credem si speram ca nu ati receptionat inca lucrarea…Ma asteptam ca autorul articolului (desigur, un profesionist in ale condeiului) sa ia legatura si cu cei de Delcar, ca asa era frumos.
bati campii itic. vrei sa pari documentat, dar vorbesti pe langa subiect.
Ase lucra si Ardelean cu Drum Construct, si Mirel cu Drum Inserv si tati, ca de unde or da ,,plusu” la primari, la consiliul judetean, si ala altii…
Primaru se afla in functie din 1996, psd binenteles :)))) asa va trebe, daca voi de 24 ani tot acelas kkt votati, MAI SCHIMBATI GUSTUL OAMENI BUNI TREZITIVAAAAA
Așa se fura din banii publici ,in acte se scrie una dar in realitate este cu totul altceva ,sa inventezi scuze nu costa nimic .Este la fel ca și cu lemnele din pădure , cresc de la sine ca doar nu le pune nimeni apa la rădăcina .