Ani de zile ne-am plans ca romii ne fac imagine proasta in Europa si in lume tiganindu-se de mai mare dragul si zicandu-si romani. Noi, am reusit in ultimele luni de zile sa ne mobilizam exemplar si sa aratam lumii intregi ce, cine si cum suntem in realitate. Etalam cea mai mare „tiganeala democratica” ce s-a vazut din antichitate incoace. Cine a mai vazut o tara in care guvernul sa faca presiuni asupra Institutului National de Statistica si asupra Ministerului Administratiei si Internelor sa „ajusteze” numarul cetatenilor cu drept de vot, ca sa iasa referendumul cum trebuie?. Cine a mai vazut o tara in care se recurge la presedintii asociatiilor de locatari, respectiv la sefii de scara sa faca un mini-recensamant? Cine a mai vazut o tara corupta in care premierul sa doreasca tocmai desfiintare institutiilor care lupta cu coruptia? Cred ca am uimit si am ingrijorat in egala masura toata lumea civilizata, care se guverneaza dupa principii democratice. Decapitarea Internelor arata cat de fragila este limita dintre lege si faradelege la noi. Ponta si Antonescu, prin presiunile pe care le-a denuntat Ioan Rus, au aratat lumii intregi ca ar fi dorit ca politistii sa incalce legea, numai sa le iasa lor mana la pokerul politic al referendumului. Sincer sa fiu, nu ma intereseaza ca persoane nici Basescu, nici Ponta si nici Antonescu, dar ma intereseaza institutiile pe care ei le reprezinta si care trebuie sa functioneze in folosul meu si al dumneavoastra. Dupa cum constat, insa, lupta politica s-a mutat de multa vreme pe un teritoriu personal, iar noi toti nu avem decat de suferit din aceasta pricina. Curata tiganeala democratica!
La limita dintre lege si faradelege
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...