Cand vom circula pe autostrada Transilvania nu se stie. Lucrarile au inceput demult si se pare ca se vor finaliza…tarziu. Se invoca motive pentru intarzieri cu…sacul. Totusi, in unele comune salajene, pe unde va trece autostrada, se pare ca situatia este adusa la zi. In comuna Crasna, de pilda, a inceput procedura de expropriere a terenurilor din trei localitati (Crasna, Ratin si Huseni). In jur de 40 de hectare de teren vor fi expropriate la nivel de comuna. Actiunea s-a declansat in luna decembrie a anului trecut si conform graficului, primele sume pentru despagubiri vor intra in posesia cetatenilor dupa 90 de zile. Asta inseamna la inceputul lunii martie a.c. „Probleme exista, desigur”, afirma Emeric Pop, primarul comunei Crasna, in special cu actele de proprietate. Pentru cei care nu reusesc sa faca dovada proprietatii terenului care urmeaza a fi expropriat, se da un nou termen, iar daca nici pana la acest ultim termen nu sunt depuse actele de proprietate, se vireaza totusi sumele intr-un cont la CEC, urmand ca proprietarul terenului sa-si ridice banii cand actele sunt gata intocmite. De perfectarea actelor de expropriere si despagubire se ocupa firma de avocatura Cecilia Popa & Asociatii, din Bucuresti. Din comisia de expropriere, pe langa reprezentantii firmei mai fac parte primarul comunei, un reprezentant la Institutiei Prefectului, un reprezentant al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara si desigur secretarul primariei. In zona Crasnei s-a stabilit cuantumul despagubirilor pentru urmatoarele categorii de terenuri: extravilan arabil – 7,1 euro pe metru patrat, fanete si pasuni – 6,5 euro pe metru patrat, teren intravilan – 8,2 euro pe metru patrat. Din spusele d-lui primar Pop rezulta ca proprietarii pe ale caror terenuri va trece autostrada sunt foarte multumiti de pretul pe metru patrat, avand in vedere ca in aceasta zona terenurile agricole au preturi mult mai mici decat cele oferite de statul roman prin expropriere.
La Crasna, vin banii pentru exproprieri de terenuri
Articole
Surse: Îngheață pensiile și salariile bugetarilor, la începutul lui 2025 / Se taie voucherele de vacanță?
Personalul bugetar va avea salariile înghețate în 2025, la nivelul celor din 2024, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență pregătit de Guvern, obținut de Economedia.ro și analizat de graiulsalajului.ro. Sporurile sau contractele de plată cu ora sunt și acestea înghețate pentru anul viitor, conform documentului citat. De asemenea, voucherele de vacanță vor fi și ele sistate. „Cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de functie/indemnizatiilor de încadrare lunară precum și cuantumul indemnizatiile lunare pentru functiile de demnitate…
Mai mult...Șimleu: Haine, jucării și încălțăminte, confiscate de polițiști
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj au continuat acțiunile pentru prevenire a evaziunii fiscale și combaterea infracționalității la regimul bunurilor contrafăcute și a celor neconforme cu standardul unor branduri de renume. În urma unui control efectuat la o societate comercială din orașul Șimleu Silvaniei, polițiștii au descoperit în incinta spațiului comercial peste 150 de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, marochinărie și jucării, de diferite modele și mărimi. Acestea erau…
Mai mult...