Ni se intampla uneori sa ne prinda stranuturi interminabile, sa ne apara pete rosii pe anumite parti ale corpului, sa avem mancarimi. In cele mai multe cazuri este vorba de alergie. Fie ca o facem la praful de casa, la parul de caini sau pisici, la polen, la mucegaiuri, la unele alimente sau chiar la medicamente. Poate fi tratata aceasta boala? Si cum? Recent, la Salvosan Ciobanca s-a deschis un Cabinet de Alergologie si Imunologie Clinica. Medic specialist in acest domeniu este dr. Cristina Barbinta (foto), din Cluj-Napoca. Domnia sa a avut amabilitatea sa ne puna in tema, pe noi si pe cititorii nostri, cu unele probleme legate de alergii si imunoterapiile specifice acestora.
E bine sa stim ca alergiile se instaleaza chiar si la copiii mici (sugari) si pot aparea sub forma de eczeme cutanate, urticarii, rinite sau astm. Multi parinti au impresia ca le raceste copilul des. „n realitate poate fi vorba despre alergii alimentare, alergii de contact ori alergii respiratorii. La adulti pot fi reactii alergice si la medicamente. Persoana alergica are o reactionare in plus la testele de sensibilitate. In cadrul Cabinetului de Alergologie si Imunologie Clinica de la Salvosan Ciobanca se efectueaza teste cutanate cu sensibilitate mare, rezultatul obtinandu-se in 30 de minute. Totodata, se efectueaza si teste pentru medicamente, iar daca este cazul se fac investigatii suplimentare, prin probe de sange. Cat despre alergiile respiratorii, acestea pot fi tratate prin imunoterapie specifica. Metoda este extrem de eficienta pentru ca trateaza cauza si in final pacientul are mari sanse sa se vindece. Cu toate ca d-na dr. Cristina Barbinta provine de la Universitatea de Medicina din Cluj-Napoca, domnia sa acorda zilnic consultatii la Cabinetul de Alergologie si Imunologie de la Clinica Salvosan Ciobanca.
La Clinica Salvosan Ciobanca, alergiile pot fi vindecate
Articole
O Cană de Fericire! Împreună pentru Viitorul Copiilor Noștri – o acțiune Rotary Millennium Zalău
Educație pentru noua generație- porți deschide pentru viitor Într-o lume în continuă schimbare, un gest mic poate face o diferență uriașă. Sub îndemnul „O Cană de Fericire”, o campanie plină de speranță și solidaritate își propune să aducă zâmbete pe fețele copiilor prin sprijinirea accesului la educație. Proiectul, inițiat de Rotary Club Zalău Millennium, reunește comunitatea într-un efort comun de a strânge fonduri destinate copiilor care nu au posibilitatea să meargă la școală sau care au nevoie…
Mai mult...Cum să pui cu botul pe labe câinele de pază al democrației?
Atentat la presa scrisă! Editorii de presă scrisă din România atrag atenţia că majorarea de către Poșta Română a comisionului pentru distribuirea abonamentelor la cotidiane la cel puțin 1,5 lei pentru fiecare exemplar distribuit în fiecare zi de apariție va duce la dispariția de pe piață a celei mai credibile surse de informare pentru cetățeni – presa scrisă. Practicarea unui asemenea tarif înseamnă un cost de distribuție de cel puțin 30 de lei lunar la publicațiile care…
Mai mult...