Justitia si politia nu se grabesc sa-l prinda pe rasoforul hot Andrei

A trecut un an de cand rasoforul Andrei, pe numele lui adevarat Sorin Filip Matei, dar foarte popular in lumea homosexualilor sub numele de diva travestita Cecille del Sol, a fugit cu banii Manastirii din Bobota. Un an in care nimeni nu l-a vazut; nimeni nu stie pe unde umbla. Cu alte cuvinte, s-a dat la fund. Bine de tot. Mai ales ca nimeni nu pare foarte interesat de soarta hotului. Politia spune ca il cauta, dar cu jumatate de gura. Justitia nu se grabeste nici ea. Nu a fost stabilit inca un termen de judecata.
In urma cu un an, dupa ce s-a facut placut in lumea monahala inalta a Salajului, a fost facut rasofor de episcopul Petroniu si casier al manastirii din Bobota, aspirantul la mantuire a pus mana pe 20.000 de lei si 1.200 de euro de la schitul „Nasterea Sf. Ioan Botezatorul” si dus a fost.
Purtatorul de cuvant al Inspecto-ratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, Tincuta Dumuta, ne-a comunicat ca rasoforul Andrei este cautat de politie, insa nu este dat in urmarire, din moment ce pe numele sau nu este emis niciun mandat de arestare preventiva sau de executare a unei pedepse. Fara sa fie dat in urmarire, Cecille del Sol a avut parte asadar de un an de liniste, daca a avut grija sa nu calce pe bombeu vreun politist.
E si normal sa nu existe un man-dat, daca nici macar nu s-a stabilit data de judecata. Pana in momentul de fata, dosarul rasoforului delapilador, care a disparut in aprilie 2013 cu toti banii donati de credinciosi pentru pi-ctarea bisericii, a trecut prin trei sedinte la Judecatoria Simleu Silvaniei. Primul termen a fost preschimbat din 15 ianuarie pe 23 ianuarie, cand cauza a fost amanata „pentru citarea inculpatului cu mandat de aducere si prin afisare la Consiliul Local”, se arata in dosarul de la judecatorie. Dosarul a fost transpus apoi in camera preliminara, pe 19 fe-bruarie, conform noilor reglementari de procedura penala. „Obiectul procedurii camerei preliminare îl constituie verificarea legalitatii sesizarii instantei, precum si verificarea legalitatii administrarii probelor ori efectuarii actelor de catre organele de urmarire penala”, se arata in Codul de Procedura Penala. Cu alte cuvinte, in ca-mera preliminara, judecatorul de ca-mera preliminara hotaraste daca dosarul e in ordine si decide inceperea judecatii sau nu. Potrivit purtatorului de cuvant al Judecatoriei Simleu Silvaniei, Daniela Mercu,stop_coloana dosarul parintelui Andrei, a trecut de camera preliminara, urmand sa se stabileasca un termen de judecata in sedinta publica. Odata stabilita data, dupa finalizarea cercetarii judecatoresti si analiza probelor, judecatorul va stabili ce pedeapsa il paste pe rasofor. Cel mai probabil, rasoforul Andrei va fi judecat in lipsa, daca nu l-a vazut nimeni pana acum. Plecat de la manastire cu o barba respectabila, rasoforul, dupa cum arata istoricul, poate fi acum epilat perfect, ca un model inainte de urcarea pe scena. In trecut a fost dealtfel „cantareata” in trupa de travestiti „Toxice”.
Aventurile hotomanului
„frate Sorin”
Sorin-Matei Filip a poposit pe meleaguri salajene in 2011. Nu era prima data cand incerca sa intre in randul bisericii pentru a se mantui, prima lui incercare fiind la manastirea Nicula, unde a stat o vreme sub numele de „fratele Sorin”. Afland de trecutul dubios al fratelui, staretul de la Nicula i-a recomandat „fratelui Sorin” sa-si caute o manastire mai mica. Asa s-a pricopsit schitul „Nasterea Sf. Ioan Botezatorul” din Bobota cu „fratele Sorin”, rebrenduit parintele Andrei. La un an dupa ce a pus piciorul in schit, epicospul Petroniu l-a uns rasofor („purtator de rasa”, din slavona – n.r.) si a fost desemnat casierul manastirii. A plecat fara regrete si ramas bun pe 13 aprilie.
Inainte de aplecare spre calugarie, sau mai bine zis spre banii enoriasilor, „fratele Sorin” a militat pentru drepturile homosexualilor, insa a decis sa se „reprofileze” pe furt. Probleme cu legea au inceput prin 2005, cand a furat de la un studio foto din Cernavoda 40 de milioane de lei vechi. La nici doua saptamani dupa ce se angajase la respectivul studio, a furat banii in acelasi mod in care a facut nevazuti si banii de la manastirea Bobota. In 2007 a fost condamnat de judecatoria din Medgidia la trei ani de inchisoare cu suspendare si obligat sa plateasca firmei prejudiciate 2.600 de lei pentru despagubiri ci- vile si 400 de lei pentru cheltuieli judiciare. Patronul firmei nu a vazut nici pana in ziua de azi banii. Ce sanse sunt ca bobotanii sa-si vada banii inapoi…nu stim.