Colegii din Învățământ, foști elevi, toți cei care au cunoscut-o pe Enikő Gáspár, profesor la Liceul Pedagogic ”Gheorghe Șincai”, deplâng trecerea prematură în neființă a cadrului didactic care a fost mereu cu zâmbetul pe buze, dedicată actului didactic și artei.

”Draga noastră colegă Enikő Gáspár ne-a părăsit pentru a cânta în corul îngerilor după ce, cu mult curaj și optimism, în ultimii doi ani a înfruntat o boală nemiloasă. Profesor titular al Liceului Pedagogic „Gheorghe Șincai” din anul 1998, Eni, cum ne plăcea să-i spunem, a împărtășit frumusețea muzicii și a educat numeroase generații de elevi în spiritul artei. Veselă din fire și cu o sensibilitate aparte, spirit erudit, doamna profesoară, a fost și va rămâne un model de urmat, atât pentru elevi, cât și pentru colegi.

Drum lin spre cer, doamna profesoară, veți rămâne veșnic în amintirea noastră! Condoleanțe familiei îndurerate!”, a fost mesajul trist al Liceului Pedagogic.

Enikő Gáspár alături de elevele sale de la Pedagogic

Și Inspectoratul Școlar Județean Sălaj a publicat un mesaj de condoleanțe:

”DRUM LIN, DOAMNA PROFESOARĂ, SPRE ÎMPĂRĂȚIA CERURILOR! Dedicată carierei de dascăl, doamna profesoară Gáspár Enikő va rămâne în amintirea colegilor și a elevilor prin măiestria didactică, prin tactul pedagogic, precum și prin rolul important pe care l-a avut, în calitate de profesor metodist al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj. Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu s-o odihnească în liniște și pace!”.

Și Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău este alături de familia îndoliată:

„Suntem alături de fostul nostru coleg, Szabo Attila, în aceste momente grele, când și-a pierdut soția iubită, ENIKO
Gândurile noastre de compasiune și sprijin se îndreaptă către el și cei trei copii.
Sincere condoleanțe din partea foștilor colegi de la
Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău”

Îndrăgitul și regretatul cadru didactic al Liceului Pedagogic ”Gheorghe Șincai”, Enikő Gáspár, va fi condusă pe ultimul drm pământesc vineri, 20 septembrie 2024, ora 14.00, la Capela Cimitirului Reformat din Zalău.