In urmatoarele doua saptamani, elevii vor fi testati la aproape toate materiile. In functie de cat sunt de pregatiti, asa vor primi si educatie.
Incepand cu acest an scolar, elevii claselor I-XIII vor sustine teste de evaluare initiala, astfel incat profesorii sa poata stabili nivelul cunostintelor elevilor si sa-si proiecteze activitatile didactice si initierea programelor de invatare remediala. In urmatoarele doua saptamani, toti elevii vor da teste la aproape toate disciplinele de invatamant. Exceptie de la aceasta regula sunt elevii de clasa I. In cazul lor, invatatorii vor realiza observarea sistematica pana la vacanta intersemestriala. Cadrele didactice vor urmari dezvoltarea fizica, socio-emotionala, cognitiva a limbajului si comunicarii, precum si dezvoltarea capacitatilor si a atitudinilor de invatare. Elevii de clasa a II-a vor fi testati la matematica si limba si literatura romana, iar cei de clasa a III-a si a IV-a vor da teste si la stiinte. Materiile supuse testarii pentru clasele V-VIII sunt limba si literatura romana, limba moderna, matematica, fizica, biologie, limba materna, chimie si discipline socio-umane. La clasele liceale se adauga a doua limba straina studiata, tehnologia informatiei si a comunicatiilor, geografie, istorie, discipline socio-umane, disciplinele de specialitate specifice domeniului de pregatire.
Pe 15 octombrie elevii vor afla cat sunt de destepti
Ioan Abrudan, inspector scolar general, a subliniat ca verificarea initiala a elevilor este necesara pentru stabilirea proiectelor educationale. „Testarea initiala este o noutate a acestui an scolar si are ca scop verificarea nivelului de cunostinte pe care il au copiii, iar pe baza lor sa fie stabilite proiectele educationale. La evaluarea finala de la sfarsitul anului scolar vom putea vedea care sunt progresele elevilor in acumularea cunostintelor”, a declarat Abrudan. Seful invatamantului salajean a mai informat ca rezultatele elevilor obtinute in urma testarii initiale nu vor fi trecute in catalog. „Rezultatele nu sunt publice, ele ajuta doar dascalul de la catedra. Parintii vor fi informati cu privire la aceste testari, iar pana in 15 octombrie rezultatele trebuie sa ajunga la Inspectoratul Scolar”, a mai precizat inspectorul Abrudan. In toata aceasta perioada, inspectoratele scolare vor monitoriza procesul de elaborare a testelor si de administrare a evaluarii, iar la finalul testarilor va centraliza datele obtinute pe care le vor transmite superiorilor din minister. Ramane o curiozitate cum, dupa evaluarea unei clase de aproximativ 25 de elevi, fiecare elev avand nivel al cunostintelor diferit, va fi realizat un plan didactic unitar, eficient pentru intreaga clasa.
Elevii sunt suparati, parintii se bucura
Elevii nici pe departe nu se bucura de testarile puse la cale de ministrul Funeriu. Ei sunt de parere ca a inceput prea brusc scoala, dupa atata vacanta. „Nu ma gandesc acum la recapitulari, ca abia am venit din vacanta. Era mai bine daca ne lasau un pic sa ne obisnuim cu scoala. Numai chef de teste nu avem noi chef acum”, a spus degajat M. Pop, elev in clasa a IX-a la un liceu din Zalau. Daca elevii nu se bucura, parintii sunt cei mai fericiti. „Asa le trebuie, ca altfel nu invata. Sunt total de acord cu testarile, ca doar pentru a invata merg la scoala copiii, nu sa stea in parcuri si baruri”, a declarat V.A., mama unui elev de clasa a VII-a din Zalau.
Invatamant in functie de cunostintele elevilor
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...