Calendaristic, mai sunt cateva zile pana la echinoctiu, si intram in primavara. E inceputul anotimpului si gandul ma duce hai-hui catre anotimpurile care vor sa vina. Crivatul crizei economice nu-mi ofera insa solid temei de sperante. Spun asta pentru ca bugetul pentru agricultura insumeaza mai putin de 1o miliarde de lei Agricultura ar avea nevoie dupa spusele specialistilor de cel putin de trei ori mai multi bani pentru o sustinere reala. Asa se face ca ogoarele Romaniei raman si in aceasta primavara pustii, iar pietele abunda de produse agroalimentare, de legume si fructe carate la noi de peste mari si tari. Trecand prin marketurile si supermarketurile Zalaului, din intamplare am vazut pe rafturi praz din Bulgaria, rosii din Turcia, salata din China, cartofi din Olanda. Si Doamne, ce belsug de tara ne-a daruit Cel de Sus! Se vede ca am obosit si nadejdile sunt tot mai putine. Fermierii spun ca 2010 va fi un an agricol mediocru, un an, in cel mai fericit caz, de supravietuire. Romania este o tara bolnava. Si boala se agraveaza pe zi ce trece. Si nu numai in agricultura e betesug. Asta in timp ce prezentul pe care il traversam se afla la raspantia de pofte hapsane si mizerie. Pofte pentru a caror implinire sudoarea celor multi tezaurizeaza averi inimaginabile. Pentru cei avuti, cu osul de ros in gheare, care n-au grija zilei de maine. Asta in timp ce oamenii satelor, cati mai sunt, se inghesuie la ajutoarele sociale ori comunitare, care vin cand vin, vamuite si ele, si se incapataneaza sa traiasca.
Intre pofte hapsane si mizerie
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...