Guvernul va reglementa, prin ordonanta de urgenta, conditiile in care candidatii la alegerile parlamentare din 9 decembrie isi vor face campanie, acestia neavand voie sa ofere cetatenilor alimente sau bauturi. Potrivit premierului Victor Ponta, reglementarile, care vor fi insotite de sanctiuni, au ca obiectiv principal impiedicarea abuzurilor in perioada campaniei electorale. „Propunerea mea, ca prim-ministru, este de a reglementa legal ceea ce Biroul Electoral Central a stabilit cu alte ocazii: sunt interzise in campania electorala oferirea de bunuri, alimente, bauturi alcoolice sau nealcoolice. Este permisa oferirea doar de obiecte in enumerare stricta – pixuri, brichete, afise, sepci, cu obligatia de a fi inscrise cu numele candidatului sau a formatiunii politice. Si pot fi oferite obiecte de acelasi tip, cu caracterele inscrise, a caror valoare sa nu depaseasca 10 lei. In acest fel, lucrurile sunt foarte clar reglementate, regulile sunt valabile pentru toti competitorii si vom avea reglementat legal, alaturi de sanctiuni penale, modul de desfasurare normala a campaniei electorale si impiedicarea oricaror tentative de cumparare de bunuri, cum s-a intamplat la referendum, de a impiedica oamenii sa vina la vot”, a argumentat ieri seful Guvernului. De asemenea, la alegerile pentru Camera Deputatilor si Senat din 9 decembrie nu este permisa organizarea de tombole cu scopul de a determina alegatorii sa voteze sau sa nu voteze.
Interzis la pomeni si cadouri electorale de valoare in campanie
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...