Cam 50-60 la suta din venituri le cheltuim pe alimente si bauturi. Lasam tigarile la o parte, fiindca nu toata lumea fumeaza, dar de ingurgitat toti ingurgiteaza. Refe-ritor la alimente si bauturi, putem constata ca preturile s-au dublat in ultimii ani, iar calitatea s-a injumatatit. Fermierii si procesatorii aplica tehnologii intensive si industriale care aduc riscuri mari de imbolnavire. Intrebarea se pune, mai exista hrana adevarata? Da, aceea pe care ti-o produci tu insuti, in cultura traditionala rurala. Cultura moderna ne ofera marfuri variate aduse din intreaga lume. In loc de alimente sacre, vii, proaspete, naturale din propria gradina, devoram hrana profana, chimizata, artificiala, care risca sa devina anti-hrana si care produce boala acuta sau cronica. Sa pretuim mancarea de la taranii cu frica de Dumnezeu, desi multi aduc la piata tot produse chimizate, iar pentru ei isi produc separat, ecologic. Branza de vandut este inchegata cu pastile, iar cea pentru consum propriu cu cheag de oaie. Mierea pentru ei provine de la albine netratate antiparazitar si cu antibiotice. Alimentatia moderna este variata si ieftina, dar riscanta. S-au schimbat obiceiurile. Consumul de carne glucide si lipide s-a dublat pentru ca nu-s nutritive. Bunicii nostri tarani isi faceau cruce si se rugau inainte de a se aseza la masa, pentru a sfinti hrana si a-i da valoare spirituala. Cei vechi cunosteau insa si partile intunecate ale alimentelor si bauturilor, pe care noi le-am uitat si facem excese. Infulecam alimente ne-necesare cum sunt dulciurile si bauturile racoritoare. Omul modern este inselat prin etichete si reclame mincinoase. Alegem cu ochiul, apreciem alimentele emotional, adeseori irational si ne miram de ce dracul omoara unul din trei oameni.
Inselati prin etichete si reclame mincinoase
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...