Agro-sfaturi la sfarşitul primăverii
Legumicultură
Este perioada in care se plantează răsadurile de tomate de toamnă, ardei şi vinete, ceapa de apă, prazul, ţelina de rădăcină. In solarii se palizează şi se copilesc tomatele timpurii. Se aplică tratamente fitosanitare la avertizare pentru culturile semănate sau plantate in lunile anterioare. Dacă este cazul, se irigă culturile semănate şi plantate in perioadele secetoase. Tot in spaţii protejate se fac lucrări de copilit şi palisat la castraveţi şi tomate. Stimularea fructificaării la tomatele timpurii se va efectua prin introducerea unor stupi de bondari in interiorul spaţiilor, evitand stimularea chimică. Combaterea bolilor şi dăunătorilor. Se recoltează din culturile de tomate, ciclul unu castraveţi, ardei gras, dar şi salată, spanac ,ceapă verde, gulioare.
Viticultură
Se controlează viţele nou plantate prin desfacerea uşoară a muşuroiului; se execută primul legat al lăstarilor şi plivitul lăstarilor de prisos; se execută praşilele manuale şi mecanice pentru combaterea buruienilor, sau se poate face mulcirea solului cu folie de culoare neagră sau cu mulci organic (iarbă cosită). Pe randul de viţe se recomandă erbicidarea; fertilizarea fazială utilizand ingrăşăminte chimice complexe; tratamente fitosanitare pentru combaterea manei şi a moliei strugurilor.
Floricultură
Este luna in care se seamănă plantele ornamentale agăţătoare; zorele, mazăre şi fasole ornamentală. Se plantează in camp răsadurile de Gura-leului, Calendula, Balsamine, petunia. La unele specii ornamentale lemnoase se pot despărţi tufele (Spiraea arguta, Syringa vulgaris.) Se fertilizează fazial trandafirii. In sere se seamănă plante floricole cultivate in vase şi care decorează prin flori. Se pun la umbră plantele la ghiveci: Ficus, Dracaena.
Pomicultură
In plantaţiile de piersic şi cais se face răritul fructelor cand acestea au mărimea unei alune. Se execută tratamente fitosanitare pentru rapăn, făinare, Taphrina deformans cu fungicide: Dithane M 45 – 0,2 la sută, Folpan 50 WR – 0,2 la sută, Sisthane 0,1 la sută. Pentru larve, viespi, afide omizi defoliatoare se folosesc produsele Decis – 0,03 la sută, Fastac 0,015 la sută, Sinoratox plus 0,1 la sută. Se execută fertilizările faziale in livezile pe rod, in plantaţiile tinere se continuă lucrările de formare şi conducere a coardelor.