Legea camerelor Agricole, inapoi la Parlament
Presedintele Traian Basescu cere Parlamentului reexaminarea Legii privind camerele pentru agriculltura, silvicultura si dezvoltare rurala, deoarece acestea desi sunt ONG-uri au atributii similare unei institutii ale statului, iar finantarea lor de la bugetul de stat, fie si partial, este neavenita. |eful statului cere eliminarea articolului 2, litera f al Legii care prevede finantarea aparatului tehnic operational se asigura printre altele din resurse obtinute de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Presedintele considera inoportuna finantarea de la bugetul de stat a unor entitati cu caracter privat care au posibilitatea de autofinantare si de a infiinta societati comerciale generatoare de profit, se arata in cererea trimisa Parlamentului.

Zece tari din UE prinse cu mata-n sac
265 de milioane de euro este suma care reprezinta fonduri agricole cheltuite in mod nejustificat de Austria, Danemarca, Finlanda, Germania, Ungaria, Luxemburg, Slovacia, Slovenia, Spania si marea Britanie si ea va reveni la bugetul comunitar ca urmare a nerespectarii reguluilor Uniunii Europene sau a unor proceduri de control inadecvate cu privire la cheltuielile agricole. {arile din UE sunt responsabile pentru platile si controlul cheltuielilor facute in cadrul Politicii Agricole Comune, iar Comisia trebuie sa se asigure ca statele membre utilizeaza corect fondurile.^Lucram asiduu pentru a realiza cel mai bun control posibil asupra cheltuielilor agricole, pentru a fi siguri ca banii contribuabililor nu sunt cheltuiti in mod inadecvat^ a spus comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala Dacian Ciolos, comentand decizia Comisiei Europene.

Subventii egale pentru agricultura
Bulgaria si Romania insista pentru acordarea de subventii egale pentru agricultura pentru vechile si noile state ale Uniunii Europene, a declarat ministrul bulgar al agriculturii. Cele mai optimiste previziuni sunt ca acest lucru s-ar putea intampla in anul 2011, dar potrivit ministrului bulgar ar fi bine ca acest lucru sa se intample incepand din 2014. oficialul bulgar a spus ca aceasta propunere este sprijinita de comisarul european al agriculturii Dacian Ciolos, care chiar a introdus aceasta propunere in programul sau. Egalizarea nivelurilor subventiilor pentru Bulgaria si Romania cu cele pentru vechile tari membre este prevazuta sa aiba loc in 2016.