In prima zi de campanie electorala, candidatii au fost absenti. Nu s-au grabit sa impanzeasca orasul cu poze zambitoare, insotite de promisiuni si sloganuri. Nu le-am vazut afisele pe blocuri, nici banerele intinse peste bulevard, nici macar pozele pe panourile de afisaj. In prima zi de campanie, ai putea sa juri ca Onorica Abrudanu e candidat unic. E singura care are afise lipite pe panourile electorale din oras. Pe panoul de la Scala, singurul contracandidat este…Remat Zalau. Pe panoul de la troita, candidatul PP-DD nu are adversar. Cel putin, niciunul la vedere. La Wesselenyi, problema. A disparut panoul. Prezent in locatia stiuta de ani de zile, panoul electoral „si-a facut picioare” joi noaptea, cu tot cu afisele lipite pe el imediat dupa ora 12.00, cand s-a dat startul campaniei. „De ce nu l-a desfiintat in campania de la alegerile locale? Oricum putea sa-l lase fiindca tot dansul candideaza si acum. Cred ca era un serviciu si pentru dansul”, spune Abrudanu. Reprezentantii Primariei spun ca panoul de langa statuia lui Wesselenyi a fost desfiintat din mai multe motive. In primul rand, in campaniile electorale anterioare, panoul cu pricina s-a dovedit a fi putin utilizat. In al doilea rand, in zona se desfasoara in prezent mai multe lucrari. In al treilea rand, potrivit legii, Politia Locala trebuie sa asigure paza 24 de ore din 24 pentru fiecare panou in parte, si nu se justifica sa tii un om langa un panou aproape gol.
Inceput de campanie fara afise
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...