Salajenii pasionati de pescuit nu vor mai putea sa-si dedice timpul pescuitului in scop comercial, recreativ-sportiv si familial pe perioada 1 aprilie – 30 mai, cand pescuitul este interzis in habitatele piscicole naturale, si pe perioada 1 aprilie – 15 mai, cand pescuitul este interzis in apele ce constituie frontiera de stat. Ordinul vine de la Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, care se ocupa cu stabilirea peri-oadelor si a zonelor de prohibitie a pescuitului. Asadar, este interzis pescuitul oricarei specie de peste, crustacee, moluste si al altor vietuitoare din mediul acvatic din habitat in perioadele mentionate mai sus.

Ce, unde si cand

nu se poate pescui
Perioadele de prohibitie la pescuit difera in functie de perioadele de inmultire a speciilor. Asadar, din 11 februarie si pana in 25  martie inclusiv, este interzis pescuitul pentru stiuca. Pastravul indigen, pastra-vul curcubeu si pastravul fantanel nu poate ajunge in undite in perioadele cuprinse intre 11 februarie si 30 aprilie si 15 septembrie – 31 decembrie. Nici capturarea lipitorilor medicinale nu face exceptie la prohibitii. Timp de 62 de zile, in perioada 1 iulie – 31 august, capturarea lipitorilor medicinale este interzisa.
In Salaj, baltile si apele unde se aplica restrictiile la pescuit sunt cele ce apartin de Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Salaj. Prin urmare, pasionatii de pescuit nu isi vor putea arunca unditele in apele din lacul Virsolt, balta de la Salatig, baltile de la Napradea si pe valea Somesului.
In schimb, administratorii baltilor private nu sunt obligati sa respecte ordinul de prohibitie daca nu doresc. Deci, salajenii care nu vor sa le fie restrictionata pasiunea pescuitului au deschis la fir intins in balta din localitatea Carastelec, la pescaria SC Piscicola Cehu Silvaniei, in balta din Benesat, ce apartine primariei, si nu numai.