Aproape ca nu exista sector alimentar care sa nu fi fost afectat de aparitia unor scandaluri. Oare ce produs animalier nu a fost inclus in lista scandalului alimentar? De pilda, se zvoneste, cu posibilitatea de a se adeveri, ca in spatele scandalului aflatoxinelor s-ar afla interesele producatorilor de lapte din alte tari. Exista un program de colonizare a Romaniei cu fermieri din alta parte. Cei mai interesati sunt fermierii din Olanda, care nu mai pot sa-si extinda activitatea si doresc sa vina in Romania. In alte tari, precum Italia, au fost cazuri foarte grave cu aflatoxina in lapte, insa nu a fost scandal de o asemenea amploare ca la noi. Daca nivelul aflatoxinei ar fi mai mare, ar muri in primul rand vaca, sunt de parere specialistii veterinari. Fostul mi-nistru al agriculturii Stelian Fuia considera ca ar trebui luate despagubiri, care sa le fie acordate producatorilor de lapte afectati. Si el este de parere ca nivelul aflato-xinei in lapte nu este de natura sa ingrijoreze consumatorii. „Chiar daca acest lapte ar depasi limita, este mult mai putin daunator decat aerul pe care il respiram zilnic in Bucuresti”, a afirmat Fuia. Multi producatori de lapte sunt nevoiti sa isi distruga productia. In ultima saptamana au fost aruncati pe camp mii de litri de lapte, chiar daca laptele nu a fost supus analizelor, ori n-a iesit pozitiv.”Parca sunt turbati cei ce vin in controale”, constata un fermier al carui lapte a inalbit apa unui parau. Ingrijorator este faptul ca se vorbeste tot mai des de forte din interior care isi doresc discreditarea industriei agro-alimentare romanesti, in complicitate cu grupuri de interese din afara tarii care intentioneaza acest lucru. Mai ca-mi vine sa pariez ca si mielul romanesc de Paste va fi contaminat cu scrapie ori cu capiala.
In spatele scandalurilor alimentare
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...