Grupul EnergoBit, unul dintre liderii in domeniul antreprenoriatului in instalatii electrice si in productia de echipamente electrice, estimeaza, pentru acest an, o crestere a cifrei de afaceri de minim 20% si a numarului de angajati cu peste 10%. In ciuda crizei, grupul va continua investitiile in extinderea si diversificarea capacitatii de productie.
Estimarile au la baza acorduri cu privire la realizarea lucrarilor electrice de inalta si medie tensiune, fibra optica si sisteme de comanda si control la patru parcuri eoliene majore, precum si implementarea sistemului de automatizare a distributiei la Electrica Transilvania Sud.
Anul trecut, EnergoBit a inregistrat o cifra de afaceri de 280 milioane de lei, rezultand o rata a profitului brut de 10%. Printr-o investitie de 1,2 milioane de euro, a fost dublata activitatea de productie a fabricii de la Jibou, consolidandu-si astfel pozitia pe segmentul productiei de echipamente de medie si joasa tensiune. Dupa cum ne-a declarat Alin Opris, directorul EnergoBit Prod Jibou, noua hala se intinde pe 2.000 de metri patrati.
In prezent, Grupul EnergoBit numara 400 de salariati si activeaza pe plan national prin filialele sale din Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta si unitatile de productie din Cluj si Jibou.
In 2009, EnergoBit tinteste afaceri cu 20% mai mari
Articole
Vești bune anul are: miliarde de euro, bani nerambursabili, vor fi alocate pentru investiții
Peste două miliarde de euro sub formă de fonduri nerambursabile sunt prevăzute a fi alocate de autorități în primul trimestru al anului 2025, anunță reprezentanții unei firme de consultanță specializată în proiecte din fonduri nerambursabile. Banii vor fi alocați pentru investiţii în start-up-uri, precum şi în domeniile tehnologiei, inovaţiei şi inteligenței artificale, energiei verzi, agriculturii, turismului. „Autorităţile pregătesc lansarea a peste 15 linii de finanţare distincte, cu alocări cuprinse între 50.000 euro şi 57 milioane de euro…
Mai mult...Locuri de muncă sunt, șomeri sunt, dar tot e nevoie de muncitori străini
În ultimii ani, ne confruntăm cu un paradox pe piața muncii din România. Deși sunt multe persoane fără serviciu, patronii se plâng că nu găsesc angajați. Cei fără activitate reclamă salariile mici pe care le-ar primi odată angajați, așa că mulți aleg să stea în șomaj, pe banii părinților sau să plece în străinătate, iar angajatorii spun că, adesea, angajații au pretenții exagerate, cu mult înainte de a demonstra de ce sunt capabili. Și, cum cineva trebuie…
Mai mult...