Impozitul pentru camioane ar putea creste cu 4,3%, din 2010, din cauza reactualizarii cursului leu/euro, astfel ca taxa va varia intre 48 lei si 3.966 de lei, fata de 46 lei si 3.800 de lei, intervalul actual.
HG 956/2009 stabileste ca impozitul se calculeaza pe baza unui curs de schimb de 4,09 lei/euro. „Aceste valori vor fi recalculate pentru a fi aplicate in anul 2010 luand in considerare rata de schimb intre euro si leu in vigoare la 1 octombrie 2009, publicata in Jurnalul Oficial al Comunitatilor Europene. In acest temei, a fost elaborat prezentul proiect de HG, calculul valorilor impozitelor mentionate facandu-se la rata de schimb intre euro si leu de 4,2688 lei, la data de 1 octombrie 2009, iar acolo unde a fost cazul, valorile in lei au fost rotunjite”, se arata intr-un proiect de hotarare de guvern elaborat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.
Impozitul se calculeazain functie de masa camionului, numarul de axe, tipul de suspensie si de tipul traficului, respectiv intern sau extern. Astfel, valoarea cea mai redusa a impozitului, de 48 de lei, va fi pentru vehiculele din trafic intern cu masa intre 16 si 18 tone, cu 2+1 axe, iar suma cea mai mare, de 3.966 de lei va fi achitata pentru un vehicul cu 2+3 axe din trafic international si cu masa totala intre 40 si 44 de tone.
Pentru vehiculele fara remorca, cea mai mica valoare a impozitului este de 106 lei pentru un camion cu doua axe si cu masa intre 12 si 13 tone, pentru trafic intern, iar cea mai mare, de 2.292 lei,
pentru un camion cu patru axe si masa intre 29-32 tone din trafic international.
Impozitul pentru camioane ar putea creste din 2010
Articole
APIA: Fermierii pot cere banii de motorină
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2025, inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului IV al anului 2024 (perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2024). Cererile se depun la APIA Sălaj de către administrator/ reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal…
Mai mult...Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...