In evidentele Biroului pentru Imigrari Salaj mai sunt trecute si 213 persoane care provin din tari din afara UE.
Politistii salajeni sarbatoresc azi, 7 aprilie, ZIUA OFICIULUI ROMAN PENTRU IMIGRARI. Asta pentru ca in Monitorul Oficial nr. 6 din 7 aprilie 1881 a fost publicat primul act normativ care reglementa regimul strainilor din Romania, si anume „Legea asupra strainilor”. La nivelul judetului Salaj functioneaza un Birou pentru Imigrari care are in momentul de fata in evidenta un numar de 455 cetateni din tarile U.E., din care 7 rezidenti permanenti si 448 rezidenti temporari. Din acestia, 165 sunt unguri, topul imigrantilor UE din Salaj fiind completat de italieni, 127 la numar si 35 de francezi. Totodata, potrivit datelor oferite de seful Biroului pentru Imigrari Salaj, comisarul Nicolae Pavel, pe langa cetatenii UE mai sunt trecuti in statisticile judetene si 213 cetateni straini din afara Uniunii care lucreaza sau au dezvoltat afaceri in Salaj. Conform sursei citate anterior, in anul 2009, au fost depistati in Salaj si 20 de straini cu sedere ilegala, majoritatea fiind obligati sa paraseasca teritoriul Romaniei. „Au mai fost aplicate si patru interdictii de intrare in Romania, pe perioade cuprinse intre 6 luni si 5 ani”, a mai precizat Nicolae Pavel.
Imigrantii din Salaj – unguri, italieni si francezi
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...