Citeam zilele trecute ca un roman a inventat o masina de jumulit gainile, jumulitorul reusind sa lase fara pene o cotcodacitoare in numai zece minute. Daca, insa, romanul este atat de inventiv, oare de ce initiativele care au avut legatura cu promovarea tarii noastre pest hotare nu si-au gasit in ultimii ani succesul scontat? De pilda, dupa ce a fost lansata cu surle si trambite celebra frunza verde marca Elena Udrea, s-a tot dus pe apa sambetei, in urma ramanand scandaluri ale caror ecouri nu s-au stins nici pana azi. Am dat acest exemplu, pentru ca mai nou se doreste ca atractiile turistice din tara noastra sa fie promovate pe taxiurile londoneze. Intentia nu-i rea, dar ramane de constatat ce efect va avea, pentru ca, e stiut deja, ori de cate ori s-a dorit sa se vina pe piata cu cate o idee noua, revolutionara, care sa atraga cat mai multi turisti de peste hotare, efectul nu s-a prea vazut. Problema este insa ca, la capitolul promovare, mai ales a turismului, niciodata nu se invata din greseli, in ultimii ani nicio campanie nereusind sa atraga dupa sine si prezenta in tara a mai multor straini. Asta in ciuda faptului ca in Romania sunt atatea locuri unice in lume, atatea locuri pitoresti – Delta, Sfinxul, Babele, fiind doar cateva dintre ele – locuri magice pe care, din lipsa de bani nici romanii nu le-au vazut. Cum insa atractiile turistice romanesti urmeaza sa fie promovate si pe taxiurile londoneze, poate vreun britanic va dori sa-si continue cursa pana la …Bucuresti, capitala tarii unde s-a inventat jumulitorul de gaini.
Idei proaste si turism
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...